Rikantilan kylille Käärijän kohtalo – Satakunnan vuoden kylä -kilpailussa tuomaristo vakuuttui enemmän huittislaisesta pikkukylästä

Rikantilan kylät oli kilpailussa yleisön suosikki. Voittajaksi valittiin Suontaustan kylä Huittisista.

Eurajoen Rikantilan koulun kylien alue oli yleisön suosikki Satakunnan vuoden kylät -kilpailussa, kertoo Satakylät tiedotteessaan. Kilpailun tuomaristo sen sijaan valitsi vuoden kyläksi Huittisten Suontaustan kylän. Näin Rikantilan kylät kokivat saman kohtalon kuin Suomen edustaja Käärijä euroviisuissa konsanaan.

Rikantilan koulun kylien joukkoon kuuluvat Rikantila, Lutta, Saari, Vaimala ja Köykkä. Alueen pienet kylät muodostavat vanhan koulupiirin ja nykyisin myös kyläyhdistyksen eli Rikantilan koulun kyläyhdistys ry:n. Tiedotteessa kerrotaan, että äänestäjät kehuivat kyläyhteisöä aktiiviseksi, pirteäksi, yhteisölliseksi ja toimivaksi.

Tuomariston vakuuttanutta noin 30 asukkaan Suontaustan kylää kehutaan kokoonsa nähden erittäin runsaasta toiminnastaan. Tiedotteen mukaan suurin osa kylän asukkaista on mukana kylän toiminnassa. Kyläyhdistyksen jäsenmäärä on tiedotteen mukaan noin kaksi kertaa suurempi kuin kylän väkiluku.

Jokaisesta kilpailussa mukana olleesta kylästä löytyy esittelyvideo kilpailun verkkosivuilta: https://www.satakylat.fi/maakuntakylat/vuoden-kyla-kilpailu-2023/

Yleisön suosikin eli Rikantilan koulun kylien videon voit katsoa alta:

Mukana kilpailussa oli myös Vasaraisten kylä Raumalta. Vasaraisten esittelyvideon voit katsoa alta:

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut