Rikoskierre kerrasta poikki

Nurten tekemät rikokset ovat moninaisia. Viime kesänä oli nähtävissä erityisesti luvattomien käyttöönottojen lisääntyminen.


Raumalla puolitoista vuotta toiminut Ankkuri-tiimi on kohdannut jo noin 200 ensikertalaista alle 18-vuotiasta rikoksentekijää ja heidän huoltajaansa.

Toiminta on osoittautunut varsin tehokkaaksi tavaksi puuttua sellaisten nuorten elämänkulkuun, jotka oirehtivat rikoksilla. Nuorin asiakkaista on ollut vasta 8-vuotias.

– Erityisesti ihan nuoret lapset eivät vielä tiedä, mitä kaikkea voi seurata esimerkiksi vahingonteosta, näpistyksestä tai laittomasta uhkailusta. Vähän vanhemmatkaan nuoret eivät aina ymmärrä, milloin ovat tehneet rikollisen teon. Osa teoista tapahtuu siis täysin tietämättömyyttä, toteaa vanhempi rikoskonstaapeli Mia Alanko.

Tiimin tärkein tavoite on se, että nuorten tekemiin rikoksiin puututaan heti ensimmäisen rikoksen jälkeen moniammatillisesti. Siten voidaan ehkäistä parhaiten rikosten uusiminen.

Ryhmä pystyy reagoimaan asioihin nopeasti ja sen voimin on mahdollista päästä etsimään apua nuoren tilanteeseen jo varhaisessa vaiheessa, kun teotkin ovat vielä useimmiten vähäisiä.
 

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.