Rikosylikonstaapeli kertoo, mitä poliisi tietää Raumalla ojaan suistuneen ajoneuvon tapauksesta – vastaantulleen auton kuljettaja tärkeässä roolissa

Keskiviikkona onnettomuuspaikka oli raivattu, mutta kuljettajan kohtalo vielä hieman auki.

| Päivitetty

Yhdistelmäajoneuvo suistui tieltä Raumalla tiistaina iltapäivällä. Raivaustyöt ja liikenteenohjaus jatkuivat myöhään iltaan asti, mutta keskiviikkona tie oli jo normaalisti auki liikenteelle.

Paikalle tilattu hinuri veti perävaunun pois jo päivällä. Vetoauton nostotyöt aloitettiin vasta iltakahdeksalta.

Onnettomuus sattui Kullanperän risteyksessä valtatie 12:lla. Pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen kello 12.31.

Onnettomuuspaikalla selvisi, että täysperävaunuyhdistelmä oli suistunut tieltä ja makasi syvällä ojassa kyljellään.

Vetoauton vetämä pitkä vaunu oli jäänyt osittain tielle. Kuormaa ajoneuvolla ei päivystävän palomestarin Harri Salosen mukaan ollut.

Rikosylikonstaapeli Jyrki Laine Rauman poliisiasemalta kertoo, että olosuhteet ja silminnäkijähavainnot puoltavat sitä, että yhdistelmäajoneuvon kuljettaja olisi saanut sairaskohtauksen.

– Rekka oli ajautunut vastaantulevan kaistan kautta ulos tieltä ja kaartanut ajosuunnassaan vasemmalle. Auto kellahti niin nätisti kuin voi kellahtaa, jos näin voi kuvailla. Mitään pylväitä tai muuta vastaavaa ei paikalla hajonnut, Laine kuvailee.

– Vastaantuleva auto oli tehnyt havaintoja, eikä onneksi ollut niin lähellä, että olisi ollut vaarassa jäädä alle. Tuon auton kuljettaja jäi paikalle auttamaan ja on ollut tapahtumien kulussa ratkaisevassa roolissa.

Kun Länsi-Suomen toimittaja kävi tapahtumapaikalla puoli kahden jälkeen, yhdistelmäajoneuvon kuljettaja lähti juuri ambulanssikyydillä Poriin.

Jyrki Laine ei pystynyt keskiviikkona sataprosenttisesti vahvistamaan, saiko kuljettaja sairaskohtauksen ja selvisikö hän lopulta hengissä. Ylikonstaapeli avasi yleisellä tasolla asioiden kulkua vastaavissa tapauksissa.

– Mikäli kyseessä on sairaskohtaus, niin poliisi ei epäile rikosta ja esitutkinta päättyy siihen. Meidän pitää kuitenkin saada sairaalalta varma tieto, että kyseessä oli sairaskohtaus, pelkkä yksityishenkilön kertomus ei riitä. 

– Yleensä, jos ihminen on joutunut sairaalaan, niin odotankin muutaman päivän ennen kuin alan kyselemään, ellei ole ihan pakko kysyä heti.

Länsi-Suomi sai myöhemmin vahvistuksen, että kuljettaja menehtyi.

Juttua muokattu 12.10. kello 10.29. Päivitetty ajoneuvoa koskevaa termistöä. 

Juttua muokattu 15.10. kello 9.52. Lisätty tieto kuljettajan menehtymisestä. Poistettu samalla jutusta yksi sitaatti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut