Riku Räsänen: Gerda on pakko purkaa, ja nyt se sopii vakuutusyhtiöllekin – "Ei ole mitään mahdollisuuksia nostaa ja kunnostaa"

Lomakeskuksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin aluksen purkaminen. Yrittäjä jättää kuitenkin takaportin auki myös muille ideoille ja tahoille.

Poroholman lomakeskuksen yrittäjä Riku Räsänen on jakanut väliaikatietoja Poroholmassa uponneesta Gerda-ravintolalaivasta Facebook-päivityksessään maanantaiaamuna. Löydät päivityksen upotettuna tämän jutun lopusta.

Räsäsen mukaan vakuutusyhtiö on nyt ilmoittanut, että heidän puolestaan tarpeelliset tutkimukset on suoritettu ja aluksen voi poistaa.

Siihen lomakeskus aikoo myös ryhtyä.

– Ei ole muuta mahdolisuutta kuin aloittaa sopivan purkuyrityksen kartoittaminen, sillä Poroholmalla ei ole mitään mahdollisuuksia nostaa ja kunnostaa alusta, Räsänen kirjoittaa.

Se on Räsäsestä "hyvin harmillista", mutta koska tarvittavia resursseja poiskuljettamiseen tai korjaamiseen ei ole, alus on purettava.

Räsänen jättää päivityksessään kuitenkin myös takaportin muille ideoille.

– Mikäli jollakin taholla on muita ideoita tai resursseja, olemme kyllä valmiita luovuttamaan hylyn tarvitsijoille, jotka kykenevät jollain tavalla hyödyntämään sitä, Räsänen toteaa.

Lisää tietoa on luvassa, kun purkuprojektin edistymisestä saadaan tarkempaa tietoa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut