Riku Räsänen: Gerda on pakko purkaa, ja nyt se sopii vakuutusyhtiöllekin – "Ei ole mitään mahdollisuuksia nostaa ja kunnostaa"

Ravintolalaiva Gerda on rajusti kallellaan Poroholman rannassa. Nyt se aiotaan purkaa. Kuva: Iiro Lehtonen

Poroholman lomakeskuksen yrittäjä Riku Räsänen on jakanut väliaikatietoja Poroholmassa uponneesta Gerda-ravintolalaivasta Facebook-päivityksessään maanantaiaamuna. Löydät päivityksen upotettuna tämän jutun lopusta.

Räsäsen mukaan vakuutusyhtiö on nyt ilmoittanut, että heidän puolestaan tarpeelliset tutkimukset on suoritettu ja aluksen voi poistaa.

Siihen lomakeskus aikoo myös ryhtyä.

– Ei ole muuta mahdolisuutta kuin aloittaa sopivan purkuyrityksen kartoittaminen, sillä Poroholmalla ei ole mitään mahdollisuuksia nostaa ja kunnostaa alusta, Räsänen kirjoittaa.

Se on Räsäsestä "hyvin harmillista", mutta koska tarvittavia resursseja poiskuljettamiseen tai korjaamiseen ei ole, alus on purettava.

Räsänen jättää päivityksessään kuitenkin myös takaportin muille ideoille.

– Mikäli jollakin taholla on muita ideoita tai resursseja, olemme kyllä valmiita luovuttamaan hylyn tarvitsijoille, jotka kykenevät jollain tavalla hyödyntämään sitä, Räsänen toteaa.

Lisää tietoa on luvassa, kun purkuprojektin edistymisestä saadaan tarkempaa tietoa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Gerdan upotus olisi pitkä prosessi – Räsänen: Meille sopisi oikein hienosti

Vain tilaajille Länsi-Suomen toimittaja haluttiin suoraan radiolähetykseen Ruotsissa, koska Raumalla uponnut ravintolalaiva kiinnostaa niin kovasti

Vain tilaajille Makea vesi upotti Gerdan mereen – elokuun myrsky ja yksi liitin paljastumassa ravintolalaivan uppoamisen syyksi

Vain tilaajille Pohjaan uponneen Gerdan mastot romahtamisvaarassa – "Vahvasti epäilen, että purkuhommiksi menee"

SK: Ravintolalaiva Gerda upposi Poroholmassa – "siellä se jököttää kiinni pohjassa"