Riku Räsänen lyö pisteen Gerda-keskustelulle – näin uponnut purjelaiva lähtee Poroholmasta

Riku Räsänen ottaa silti ideoita vastaan laivan mahdollisesta hyödyntämisestä.

Gerdasta on tehty poistamissopimus ja laiva aiotaan purkaa. Kuva: Juha Sinisalo

Lomakeskus Poroholman rantaveteen uponnut purjelaiva Gerda aiotaan nyt poistaa kokonaan vesialueelta. Gerdan omistaja, lomakeskusyrittäjä Riku Räsänen kertoo Facebook-päivityksessään, että laivan poistaminen on ympäristövastuiden vuoksi välttämätöntä.

– Ainoa vaihtoehtomme hylyn poistamiseksi on purkaa se tai lahjoittaa se esimerkiksi sukelluskohteeksi, sillä sen kunnostaminen on täysin epärealistinen vaihtoehto pienelle ja yksityiselle yritykselle, Räsänen kirjoittaa.

Hän kertoo, että Poroholman Lomakeskus Oy aikoo maksaa poistamisesta syntyvät kustannukset kokonaisuudessaan. Räsänen kertoo tehneensä sopimuksen poistamisesta raumalaisyritys Timantti-Nieminen Oy:n kanssa. Hylky on siirtynyt siis poistoyrityksen hallintaan ja vastuulle.

– Tapahtunut on erittäin harmillista ja suuri menetys Poroholmalle ja koko Raumalle, mutta emme voi vaikuttaa siihen, mitä tapahtui, ja sen harmittelu tuottaa vain lisää pahaa mieltä, Räsänen sanoo.

Hän kuitenkin jatkaa, että kuuntelee edelleen hyviä ideoita laivan hyödyntämisestä, vaikka poistamissopimus on jo allekirjoitettu.

Poroholman purjelaiva Gerda upposi 14. syyskuuta, kun kiinteä vesijohto laivan sisällä vahingoittui ja tapahtumaketju täytti laivan käyttövedellä ja upotti matalaan rantaveteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut