Riku Räsänen : "Rauma ei kaipaa isoa betonikolossia Vanhan Rauman viereen"

Tällä hetkellä yksi Raumalla eniten keskustelua aiheuttava teema on Kanalinvarteen suunnitteilla oleva ostoskeskus. Ostoskeskus jakaa raumalaisten mielipiteitä ja nyt myös yrittäjä Riku Räsänen ottaa kantaa aiheeseen.

– Olen sitä mieltä, ettei Rauma kaipaa isoa betonikolossia Vanhan Rauman viereen. Sellainen ei pitkässä juoksussa tuo ketään ulkopaikkakunnilta, niinkuin ollaan sanottu.

– Miksi kukaan tulisi saman ketjuliikkeen takia Raumalle, jos sellainen löytyy omasta kaupungista?

Räsäsen mukaan Rauma on sen kokoinen kaupunki, ettei suunnitellun kokoinen ostoskeskus olisi millään tavalla järkevä.

– Sellainen näivettäisi yritykset Vanhasta Raumasta. Yrittäjät suhtautuneet positiivisesti Kuten Räsäsen tuntevat tietävät, hänelle ei pelkkä mielipiteen ilmaiseminen riitä, vaan miehellä on aina myös oma ehdotuksensa kiistanalaisiin asioihin.

– Tämä on keskustelunavaus. Voisi kerrankin miettiä positiivisesti eri mahdollisuuksia ja murehtia ongelmia myöhemmin. Hän oli esittelemässä visioitaan eilen vanhalla kansalaisopistolla maanantaisin järjestettävässä avoimessa keskustelutilaisuudessa.

– Mielestäni tässä vaiheessa täytyy nostaa esiin muitakin vaihtoehtoja kuin tämä kaupungin ja rakennusfirman, Räsänen perusteli. Hän on kertonut osalle keskustan yrittäjistä visioistaan ja saanut positiivista palautetta.

Millainen Räsäsen vaihtoehto kauppakeskukselle olisi? Hän on matkoillaan esimerkiksi Singaporessa nähnyt, kuinka osa kaupungin kävelykaduista on katettu. Myös Keski-Euroopan kaupungeissa on katettuja keskustan osia. Tällaista mallia hän ehdottaa nyt myös Raumalle.

– Tämä on mielestäni niin hieno vaihtoehto, että tällaista tultaisiin ulkomailta asti katsomaan. Tämähän olisi kuin ympärivuotinen puisto, jossa voisi sateesta piittaamatta kulkea ympäri vuoden.

Räsäsen mallissa Kauppakadun ja Nortamonkadun kulmasta lähtisi katokset, jotka peittäisivät Anundilanaukion ja kadut.

Katetut alueet olisivat autoilulta kielletty. Rosson sisäpihalle hän rakentaisi lisää liikekiinteistöjä.

Tarvontoria ei purettaisi, vaan pysäköintikerroksen päälle rakennettaisiin toinen pysäköintikerros ja sen päälle vielä asuinkerros.