Keskustelu Iso-Hannun lampuista jatkuu: Riku Räsänen tarjoaa nyt kaupungille mahdollisuutta lunastaa arvovalaisimet

Valaisimista keskusteltiin myös sosiaalisessa mediassa.

| Päivitetty

Länsi-Suomi uutisoi lauantaina elokuvateatteri Iso-Hannun vanhoista valaisimista, jotka on poistettu käytöstä ja viety Helsinkiin. Paavo Tynellin suunnittelemat valaisimet odottavat huutokauppaamista Hagelstamilla. Yrittäjä Riku Räsänen tarjoaa valaisimia nyt kaupungin lunastettavaksi niiden käypää arvoa vastaan. Yrittäjällä onkin jo ensi viikolla tapaaminen kaupungin edustajien kanssa.

Räsänen ei sen sijaan usko, että Museovirasto on kiinnostunut valaisimista, koska kyseesssä ei ole valtakunnallisesti merkittävä kohde.

Puolesta ja vastaan

Asiasta keskusteltiin lauantaina Facebookin Rauma ennen ja nyt -palstalla, jossa pahoiteltiin elokuvateatteriin kuuluneiden vanhojen, unikkien lamppujen katoamista. Kommentoijien mielestä ne antavat saliin hohtoa.

Kommenttiketjussa oli tosin myös vastakkaisia mielipiteitä, ja keskustelussa löytyi ymmärrystä myös yrittäjän suunnitelmille kehittää valaisimista saatavilla rahoilla elokuvateatteria.

Räsänen totesi keskusteluketjussa, ettei Iso-Hannulla ei ole mitään sitä vastaan, että valaisimet saataisiin nykyaikaistettua ja ne asennettaisiin takaisin.

Hän kuitenkin muistuttaa, että teatterin valaistus toimii nykyään täysin eri tavalla kuin silloin, kun niitä hoiti konemies. Nykyään kaikki toimii automatiikalla.

– Jotta vanhat valaisimet saataisiin toimimaan kuten uudet, ne pitäisi rakentaa teknisesti kokonaan uudelleen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut