Rippikoulu pitää edelleen pintansa

Raumalla ripareissa on, mistä valita. Hiihtoloman rippileirillä oltiin jäällä.

Maallistuneessa maailmassa yksi pitää pintansa. Se on rippikoulu. Raumalla yli 90 prosenttia ikäluokasta käy rippikoulun, viime vuonna peräti 95 prosenttia.

– Raumalla osallistumisaste on huikaiseva ja valtakunnallisesti erittäin korkea, Rauman seurakunnan kappalainen Valtteri Virta toteaa.

Virran vastuualue Raumalla on rippikoulutyö.

– Meillä on onnistuttu tekemään ripareista vetovoimaisia. Niihin panostetaan koko ajan. Maailma muuttuu ja nuoret muuttuvat. Meidän pitää pysyä mukana muutoksessa, Virta sanoo.

Monipuolista riparitarjontaa

Raumalla järjestetään monipuolisesti rippikouluja, jotta jokaiselle löytyisi sen hetkiseen elämäntilanteeseen sopiva. On yhdistelmäriparia, iltariparia, perinteisiä rippileireja sekä teemaripareita.

– Kokeilemme myös rohkeasti uutta. Aina se ei ota tuulta.

Tänä vuonna tarjolla oli teatteriripari, mutta sille ei löytynyt riittävästi tulijoita. Samoin kävi retkiriparille. Teatteririparia tarjottiin nyt ensimmäisen kerran, retkiripareita on aikaisemmin pystytty järjestämäänkin.

Jääurheiluriparille riitti reilusti tulijoita, mutta kaikki sentään mahtuivat mukaan.

– Se järjestetään nyt toista kertaa yhteistyössä Lukon kanssa. Mukana on 28 nuorta, kaukaisimmat Loviisasta.

Jääurheilijoista kuusi on ringetteä pelaavia tyttöjä, loput 22 jääkiekkoa pelaavia poikia. Valtaosa on Lukon pelaajia. Rauman ja Loviisan lisäksi nuoria on Eurajoelta, Eurasta ja Laitilasta.

Jääurheiluripari alkoi sunnuntaina ja päättyy lauantaina. Jäälle nuoret pääsivät kolmena päivänä. Harjoitusten vetämisestä vastasivat Lukon valmentajat.

– Kyse on ensisijaisesti rippikoulusta, jossa pääsee jäälle, eikä jääkiekkokoulusta, jossa on vähän rippikoulua, Virta huomauttaa.

Riparillakin saa unirytmin sekaisin

Lukon raumalaispelaajille Aada Leinolle ja Sanja Maijalalle leirin painotus ei tullut yllätyksenä. Kivaa ja vauhdikasta on ollut, vaikkei joka päivä ole jäällä oltukaan. Raumalainen Oona Rantala ja eurajokelainen Jasmin Laaksonen komppaavat.

Tyttöjen mukaan rippileiri käy hyvin lomasta.

– Ainakin on saanut olla kavereitten kanssa, Sanja heittää.

– Ja unirytmi on yhtä sekaisin, Aada nauraa.

– Neljään yöhön on tullut nukuttua yhteensä 18 tuntia, Oona laskee.

Ryhmän konfirmaatiopäivä on 24. toukokuuta.

Perinteinen rippileiri edelleen suosituin

Kesän palloiluriparilla on pitkät perinteet ja se järjestetään tänäkin kesänä. Lajeina ovat pesäpallo ja jalkapallo, ja siinä seurakunnan yhteistyökumppaneina ovat Fera ja Pallo-Iirot.

Virta kuitenkin muistuttaa, että valtaosa 360 riparilaisesta käy perinteisen viikon mittaisen rippileirin. Kesän rippileireistä yksi pidetään Lapissa Narvilla, loput Raumalla Karvatissa ja Meriristissä.

– Rippileirejä järjestetään runsas tusina. Niitä on melkein koko koululaisten kesäloman ajan, Virta sanoo.

Voisiko rippileirillä vaikkapa koodata?

Vaikka rippikoulukausi on vasta alkanut, mietitään Rauman seurakunnassa jo myös ensi vuotta. Virta kertoo, että alustavasti on pohdittu, voisiko yhden teemariparin aiheena on tietokoneet.

Voisiko kyse olla esimerkiksi koodaamisesta, on asia, josta Virta toivoo saavansa myös kommentteja.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut