Risto Lammi Lounais-Suomen poliisipäälliköksi

Lounais-Suomen uusi poliisipäällikkö Risto Lammi.

Sisäministeriö on tänään nimittänyt valtiotieteiden maisteri Risto Lammin Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäälliköksi huomisesta alkaen. Virka täytettiin viiden vuoden määräajaksi. Lammi toimii tällä hetkellä Pohjanmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkönä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikön virkaan oli 12 hakijaa. Virka tuli avoimeksi, kun poliisipäällikkö Tapio Huttunen jää eläkkeelle marraskuun lopussa.

Hakijoiden joukossa oli myös satakuntalaisia. Tehtävästä olivat kiinnostuneita muun muassa valtiotieteiden maisteri, hallintotieteiden maisteri, komisario Lasse Suokas Raumalta sekä hallintotieteiden maisteri, ylikomisario Juha Joutsenlahti Porista

Poliisipäällikkö johtaa poliisilaitoksen toimintaa ja vastaa poliisilaitoksen toiminnasta ja sen vaikuttavuudesta, kehittämisestä, toimintaedellytyksistä sekä sisäisistä palveluista. Poliisipäällikön tehtävänä on muun muassa vastata poliisilaitoksen strategian määrittelystä ja strategisesta johtamisesta, poliisilaitoksen toimintaedellytyksistä ja toiminnan ja talouden yhteensovittamisesta sekä vahvistaa poliisilaitoksen toimintalinjat ja toiminnan painopisteet.