RMC aikoo jatkaa kelluvien rakenteiden valmistusta, vaikka laivakaupatkin alkavat pian työllistää

Tämänkokoinen teräsrakenne vaatii kohtalaisen pajan ja nostokapasiteettia. Terassi on muodoiltaan erikoinen. Ei se sattumaa ole, että työ tuli meille, RMC:n varatoimitusjohtaja Timo Suistio sanoo.

Rauman telakalla rakennettiin ”puhdetöinä” talven mittaan kelluva terassi. Perjantaina se laskettiin veteen, ja hinaaja alkoi kiskoa sitä meritse kohti Helsinkiä.

Meripaviljongin uudella terassilla nostellaan maljoja viimeistään vappuna.

Rauma Marine Constructionsilla on lähes miljardin euron tilauskirja, kun mukaan lasketaan neljä sotalaivaa. Sopimus niistä päästään allekirjoittamaan, kun Suomi saa uuden hallituksen.

Matkustaja-autolauttojen rinnalla kelluva terassi on pieni välityö, mutta RMC:n varatoimitusjohtaja Timo Suistio pitää sitä kuitenkin monella tapaa merkittävänä.

– Tämänkokoinen teräsrakenne vaatii kohtalaisen pajan ja nostokapasiteettia. Terassi on muodoiltaan erikoinen. Ei se sattumaa ole, että työ tuli meille, Suistio sanoo.

Hän toteaa RMC:n tarinan alkaneen kelluvista rakenteista.

Isoja ja pieniä kelluvia rakenteita

RMC teki terästöitä Admaresin projekteihin. Rauman telakalla valmistui muun muassa valtava terässaari Dubain luksushotelliin ja ylellinen kelluva villa.

– Näistä projekteista on saatu oppia ja osaamista. On todistettu, että laivanrakennuksen taidoilla voi tehdä monenlaista, Suistio toteaa.

Tätä tekemistä RMC aikoo jatkaa, vaikka Kvarken Linkin ja Tallinkin lauttojen rakentaminen on alkamassa.

– Kelluva rakenteita voidaan tehdä, kun joku kysyy ja osuu kohdalle. Tätä projektia tehtiin syksystä lähtien pienehköllä porukalla. Hyvin meni läpi.

Helsinkiläisravintolan erikoinen terassi on jo nyt saanut melko paljon julkisuutta. Siitä tuskin on ainakaan haittaa RMC:lle.

– Kelluvat teräsrakenteet yleistyvät kaupunkirakentamisessa. Suomessa Helsinki kasvaa merta kohti, Tampere ja Lahti rakentavat järvien rannoille.

RMC rakensi yhden tukijalan myös huollosta ja kunnossapidosta. Rauman telakka on esimerkiksi monitoimijäänmurtajien koti.

Terassi kuin terälehti

Terassin pääsuunnittelija on arkkitehti Simo Freese. Hän suunnitteli neljä vuotta sitten valmistuneen ravintola Meripaviljongin, jonka yhteyteen terassi tulee.

Terassin päämateriaaleja ovat teräs, kupari ja lasi. Siinä ei ole suoria kulmia, vaan muoto on ennemminkin kukan terälehden kuin kulmikkaan mallinen.

Terassin rakennuttaja on Helsinki Congress Paasitorni, ravintoloitsijana toimii Ravintolakolmio-konserni.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut