RMC järjestää koronatestejä telakka-alueen ulkopuolella – takaisin töihin vain negatiivisella testituloksella, myös lämpökamera käytössä

Rauman telakalle töihin palaavia tarkkaillaan koronatestien jälkeen myös lämpökameralla. Kuvituskuva: Juha Sinisalo

Rauma Marine Constructions järjestää tällä viikolla koronatestejä telakan karanteenista palaaville työntekijöille. Massatestit järjestetään telakka-alueen ulkopuolella pysäköintialueella. RMC:n tiedotteen mukaan töihin pääsee vain, jos testitulos on negatiivinen ja altistumista koronavirukselle ei ole tapahtunut.Haluamme auttaa terveysviranomaisia välttämään testauspaikkojen ylikuormittumista, joten tarjoamme telakan ulkopuolella olevan pysäköintialueen massatestauskäyttöön.

– Testattavat henkilöt saapuvat ohjeistuksemme mukaisesti paikalle ennalta määritellyissä autokunnissa porrastetusti. Omaa testausvuoroa odotetaan autossa, josta saa poistua vasta kun siihen on annettu lupa. Testin jälkeen poistutaan samassa autokunnassa majoituspaikkaan odottamaan testituloksia, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kertoo järjestelyistä.

Tuotannon käynnistäminen jatkuu asteittain tällä viikolla. Koronatestejä järjestetään maanantaista keskiviikkoon.

Massatestauksissa on tullut ilmi uusia tartuntoja, jotka ovat syntyneet telakka-alueen ulkopuolella karanteenissa. Uudet tartunnat olivat Heinimaan mukaan odotettavissa, ja terveysviranomaiset ovat todenneet, että tapauksia löytyy todennäköisesti vielä lisää. Lisätestauksella varmistetaan, että takaisin töihin tulevat vain terveet henkilöt.

– Karanteenissa olevia testataan uudelleen juuri siksi, että karanteenista vapautuisivat ja töihin pääsisivät vain terveet. Tartunnan saanut henkilö eristetään, ja hänen kanssaan samassa tiimissä olevat asetetaan uudelleen karanteeniin, Heinimaa kertoo.

Terveysviranomaisten tekemän koronatestin lisäksi RMC alkaa mitata sekä testeihin saapuvien että telakalle töihin tulevien ruumiinlämpöä lämpökameralla. Heinimaan mukaan ruumiinlämmön mittaaminen on osa yhtiön tiukennettua turvallisuussuunnitelmaa.

RMC on antanut verkostoyrityksilleen noudatettavaksi tarkat turvallisuusohjeet. Ohjeiden mukaisesti muun muassa töihin saapumista, taukoja ja ruokailuja porrastetaan. Lisäksi majoituksessa, kuljetuksissa, työkohteessa ja tauoilla toimitaan yksilöidyissä tiimeissä. Telakalla on myös voimassa maskipakko, jonka valvontaa on tiukennettu.