RMC käynnistää muutosneuvottelut – voi johtaa enintään 20 henkilön työsuhteen päättämiseen

RMC käynnistää muutosneuvottelut. Kuva: arkisto / Juha Sinisalo

Rauma Marine Constructions (RMC) tiedotti torstaina käynnistävänsä henkilöstönsä kanssa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut. Neuvottelujen tavoitteena on uudelleen järjestellä toimintoja vastaamaan nykyisen tilauskannan tarpeita sekä sopeuttaa yhtiön kustannusrakennetta. Neuvottelut koskevat yhtiön kaikkia toimintoja ja toimihenkilötehtäviä. Alustavan arvion mukaan suunnitellut toimenpiteet voivat mahdollisesti johtaa enintään 20 henkilön työsuhteen päättämiseen. RMC:llä oli vuoden 2022 lopussa yli 210 työntekijää.

– Neuvotteluissa etsitään ratkaisuja siihen, miten RMC voi tulevaisuudessa toteuttaa toimintaansa parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo toimitusjohtaja Mika Heiskanen tiedotteessa.

RMC:n vuoden 2021 tulos oli 58 miljoonan verran tappiollinen. Myös vuoden 2022 tulos on noin kymmenen miljoonaa euroa tappiollinen. Yrityksellä on jonossa kuitenkin 1,1 miljardin edestä tilauksia aina vuoteen 2028 saakka. Tällä hetkellä telakalla on työn alla neljä monitoimikorvettia käsittävä Laivue 2020 –hanke Merivoimille sekä kaksi Spirit of Tasmania – matkustaja-autolauttaa tasmanialaiselle TT-Line yhtiölle.

RMC:n mukaan tilauskannan onnistunut toteuttaminen edellyttää muutosta yhtiön toimintatavoissa ja -rakenteissa.

– RMC:n strategia rakentuu edelleen verkostomallille. Siinä ei ole vielä toimittu ihan niin kuin olemme sanoneet, Heiskanen sanoo.

– Meidän on parannettava projektin johto- ja ohjauskykyä sekä laadun varmennusta. Omaa osaamista on vahvistettava erityisesti suunnittelussa, Heiskanen totesi Länsi-Suomelle 17. joulukuuta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kadonneen kannattavuuden metsästys – RMC:n vauhti kiihtyy: ensi vuonna liikevaihtoa 380 miljoonaa euroa ja tekijöitä telakalla jopa 1800

KUVAGALLERIA: RMC luovutti MyStarin Tallinkille – tältä Tallinnan ja Helsingin välille tuleva matkustaja-alus näyttää sisältä