RMC käyttää Meyerin aineistoa Tallinkin laivan suunnittelussa

Rauma Marine Constructions on toimittanut teräslohkoja Meyer Turun rakentamiin risteilijöihin. Nyt yhteistyö laajenee, kun RMC käyttää Meyer Turun suunnitteluaineistoa Tallink Shuttle -lauttaan.

| Päivitetty

Rauma Marine Constructions on toimittanut teräslohkoja Meyer Turulle. Rauman telakalla on rakennettu tai rakennetaan kaksitoista hotellialueen lohkoa Costa Cruises- ja Carnival Cruise Lines -varustamoiden risteilijöihin.

Nyt yhteistyö laajenee, kun RMC käyttää Meyer Turun suunnitteluaineistoa Tallink Shuttle -lauttaan.

RMC hankki suunnitteluaineiston, koska sisaralus MS Megastar on samankaltainen laiva. Meyer Turku luovutti aluksen vuonna 2017.

- Uuden yhteistyökuvion myötä pystymme toteuttamaan uuden Shuttle-aluksen kustannustehokkaasti jo hyväksi todettuja ratkaisuja hyödyntäen, kommentoi RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

- Laivanrakennusteollisuuden edistäminen Suomessa on meille tärkeä asia. Aikaisempi yhteistyömme RMC:n kanssa on toiminut hyvin, ja tämä on luonteva jatke sille, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer sanoo tiedotteessa.

Noin 212 metriä pitkän Tallink Shuttlen rakentaminen alkaa Raumalla ensi keväänä. Noin 250 miljoonaa euroa maksava laiva luovutetaan varustamolle vuoden 2022 alussa.

Ensi maanantaina RMC aloittaa Wasalinen tilaaman matkustaja-autolautan tuotannon.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut