RMC:lle aiesopimus kahdesta matkustaja-autolautasta TT-Linelle: 3500 henkilötyövuotta tiedossa

Toimitusjohtaja Jyrki Heinimaalla on syytä hymyyn. Rauman telakalla rakennetaan Wasalinen ja Tallinkin lauttoja, Merivoimien korvetteja ja todennäköisesti myös TT-Linen laivat. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauma Marine Constructions allekirjoitti aiesopimuksen kahden nopean matkustaja-autolautan rakentamisesta Rauman telakalla.

Projektin työllisyysvaikutus on arviolta noin 3 500 henkilötyövuotta, ja alusten rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2021.

- Olemme ylpeitä ja kiitollisia TT-Line Companyn meille osoittamasta luottamuksesta. Uskomme, että alkaneen yhteistyön myötä pystymme palvelemaan asiakastamme tavalla, jonka tuloksena syntyy maailmanluokan matkustaja-autolauttaratkaisu, joka sopii erinomaisesti TT-Linen liiketoimintaan, kommentoi RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Laivat on tarkoitus toimittaa Australian syksyinä 2022 ja 2023.  Laivat tulevat Melbournen ja Tasmanian Devonportin väliseen liikenteeseen. Lautat korvaavat Turussa vuonna 1988 valmistuneet Spirit of Tasmania I ja II  -laivat, jotka ennen tunnettiin Superfasteina.

Laivat ovat samaa kokoluokkaa kuin Tallinkin tilaama lautta.

- Laivojen suunnittelutyö aloitetaan kuluvan vuoden syksyllä. Rakennustyöt aloitetaan vuoden 2021 alkupuolella ja niitä tehdään rinnan Puolustusvoimien monitoimikorvettien kanssa, Heinimaa kertoo.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille RMC:lle aiesopimus Tasmanian tuplasta, joka piti rakentaa Saksassa - Heinimaa: Tämä osoittaa, että kaupallinen laivanrakennus jatkuu sotalaivojen rinnalla