RMC:lle aiesopimus - Puolustusvoimat tilaamassa neljä laivaa Raumalta

Rauma Marine Constructions ja Puolustusvoimat solmivat aiesopimuksen neljästä aluksesta. RMC:n on tarkoitus rakentaa neljä jääolosuhteissa operointiin kykenevää alusta.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ryhtyy selvittämään RMC:n mahdollisuuksia toimia Laivue 2020 -hankkeessa laivanrakennuksen yhteistyökumppanina. Laivue 2020:n tietopyyntöön vastasi yli 80 kotimaista ja ulkomaista toimittajaa.

RMC on suomalaisessa omistuksessa oleva telakkayhtiö. Puolustusvoimien kaupoissa tällä pitäisi olla merkitystä. Rauman telakalla on kokemusta merivoimien taistelualusten rakentamisesta ja telakan sijainti Suomen länsirannikolla on huoltovarmuuden kannalta hyvä.

– Olen yhtiömme puolesta iloinen ja ylpeä siitä luottamuksesta, jota olemme Puolustusvoimien taholta Laivue 2020 -hankkeen osalta saaneet. Haluamme tehdä kaiken voitavamme, jotta tämä aiesopimus johtaa aikanaan merivoimien alusten rakentamiseen Rauman telakalla, RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen kommentoi.

Tällaiselta ne voisivat näyttää. Puolustusvoimien havainnekuva Laivue 2020 -taistelualuksesta.

Laivue 2020:n alukset suunnitellaan kotimaan puolustuksen tarpeisiin ja niiden taistelujärjestelmän tarkka kokoonpano selviää suunnittelun edetessä. Pääasejärjestelmiksi on suunniteltu ainakin merimiinoja ja ohjuksia.

Korvetti-luokan taistelualusten on määrä korvata miinalaiva Pohjanmaa sekä elinkaarensa pään saavuttavat neljä Rauma-luokan ohjusvenettä ja kaksi Hämeenmaa-luokan miinalaivaa.

RMC on kimpassa Patrian kanssa, joten asepuolen osaaminenkin on hallussa.

Pöntynen pitää aiesopimusta tärkeänä myös sen työllistymisvaikutusten vuoksi:

– Tämä on suuri ja merkittävä askel RMC:lle, että Puolustusvoimat luottaa yhtiömme osaamiseen merivoimien uusien taistelualusten rakentamisessa. Toteutuessaan hankkeen työllisyysvaikutukset Raumalle ovat merkittäviä ja pitkäkestoisia.

Tällaiselta ne voisivat näyttää. Puolustusvoimien havainnekuva Laivue 2020 -taistelualuksesta.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.