RMC:n ensimmäinen laivatilaus: Lautta Bornholmin-reitille - Työllistävä vaikutus yli tuhat henkilötyövuotta

Tanskalaisvarustamon tilaama lautta maksaa 68 miljoonaa euroa. Työllistävä vaikutus on noin tuhat henkilötyövuotta.

Rauma Marine Constructions pääsi tänään julkistamaan merkittävän uudisrakennuskauppansa. Raumalla tehdään lautta tanskalaiselle Mols-Linienille.

Varustamo allekirjoitti maanantaina Tanskan liikenneministeriön kanssa kymmenen vuoden sopimuksen Bornholmin-liikenteestä. Mols-Linien aloittaa syksyllä 2018 liikenteen linjoilla Rönne-Ystad ja Rönne-Köge. Jälkimmäiselle reitille Mols-Linien ostaa uuden lautan RMC:ltä.

Bornholm on ”Tanskan Ahvenanmaa”, saari lähempänä Ruotsia kuin emämaata. Maarianhaminan kokoinen Rönne on Bornholmin suurin kaupunki.

Raumalla rakennettavasta laivasta tulee 158 metriä pitkä. Suunnittelu on jo käynnissä. Rakentaminen alkaa keväällä 2017. Luovutusajaksi mainitaan kesäkuu 2018.

Kaupan arvo on 68 miljoonaa euroa. Työllistävä vaikutus on yli tuhat henkilötyövuotta.

- Tilaus tuo töitä yli kahdeksi vuodeksi ja antaa mahdollisuuden kehittää laivanrakennustoimintaa Raumalla pitkäjänteisesti, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.

Mols-Linien kuljetti viime vuonna reiteillään 1,3 miljoonaa autoa. Varustamo teki tappiota 2011-2013, mutta kaksi viime tilikautta ovat tuottaneet taas voittoa.

Vuonna 2014 perustettu Rauma Marine Constructions on erikoistunut monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien alusten rakentamiseen ja huoltoon.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.