RMC:n Heinimaa: "Suhtaudumme vakavasti esiin tulleisiin koronatartuntoihin"

RMC tarjoaa tilat koronavirustesteille. Myös oman väen etätyösuositusta on kiristetty, vaikka RMC:n työntekijöillä ei ole toistaiseksi todettu tartuntoja.

Rauman kaupunki tiedotti tiistaina, että Rauman telakalla on todettu 23 koronatartuntaa lisää, ja viikonloppuna alkavan tartuntaryppään kokonaistartuntamäärä on nyt 47.

Telakkayhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) kertoo suhtautuvansa vakavasti. RMC muun muassa tarjoaa terveysviranomaisille tilan, jossa useampi testausryhmä voi toimia yhtä aikaa.

Viranomaiset testaavat loppuviikon aikana myös kaikki RMC:n alihankkijoiden työntekijät, jotka eivät ole altistuneet koronalle. Testiin ohjaamisesta vastaavat terveysviranomaiset. Lisäksi viranomaiset ovat asettaneet altistuneet 14 päivän karanteeniin.

– Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti nyt esiin tulleisiin koronatartuntoihin, ja haluamme yhteistyössä viranomaisten kanssa saada tartuntaketjut kuriin. Omalta osaltamme haluamme korostaa viranomaisten ohjeiden ja hygienian tarkkaa noudattamista myös vapaa-ajalla, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo.

Heinimaan mukaan RMC:n omilla työntekijöillä ei ole toistaiseksi todettu tartuntoja, mutta myös RMC:n etätyösuosituksia on tiukennettu.

– Telakalla on myös voimassa maskipakko, silloin kun se on työturvallisuusnäkökohdat huomioiden mahdollista, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Heinimaa sanoo.

Verkoston työntekijät palaavat töihin telakalle joko karanteenin tai negatiivisen testituloksen myötä. RMC:n mukaan koko verkostolla on vahva tahtotila saada tartunnat kuriin ja työt jatkumaan normaalisti.

RMC:llä on parhaillaan rakenteilla kaksi matkustaja-autolauttaa. Työt telakalla eivät pysähdy, mutta verkoston työntekijöiden testauskierros aiheuttaa mahdollisia paikallisia työkatkoksia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut