RMC:n osakepääoma nousee 25 miljoonaan euroon

RMC:n hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi (vas) ja toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.

Rauma Marine Constructions saa kolme uutta merkittävää omistajaa. Rahaa yhtiöön sijoittavat Suomen Teollisuussijoitus, Taaleritehdas ja Finda.

- Suomalainen meriteollisuus on vahvassa nousussa. Haluamme olla mukana rakentamassa kansainvälistä kasvua yrityksessä, jonka arktinen osaaminen on maailman huippuluokkaa, sanoo Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Jussi Hattula tiedotteessa.

- Suomalainen meriteollisuus on korkean jalostusasteen osaamista, jollaista kansantaloutemme tarvitsee. Haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa ohjata suomalaista pääomaa tällaiseen hankkeeseen, sanoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

- Olemme vahvasti sijoittamassa tähän hienoon kasvuyritykseen ja sen kehittymiseen kohti mahdollista listautumista tulevina vuosina. Finda tuo RMC:lle osaamista tästä, toteaa Findan toimitusjohtaja Jarmo Leino.

Rauman kasvattajarahasto lisää sijoituksiaan raumalaiseen laivanrakennusyhtiöön.

RMC:n osakepääoma nousee sijoituskierroksella 25 miljoonaan euroon. Se edesauttaa uudisrakennusprojektien toteuttamista.

RMC erikoistuu muun muassa monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien alusten rakentamiseen ja huoltoon.

Työ- ja elinkeinoministeriön Meriteollisuus 2020 -työryhmä on asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee arktisen meriteollisuuden suurvalta. 

- Olemme jatkossa ykkösvalinta autolauttojen, jäänmurtajien ja puolustusvoimien alusten toimittajana ja kumppanina sekä vahvistamme osaltamme Suomen arktista osaamista. Erikoistumisella ja osaamiseen panostamalla Suomi on tulevaisuudessakin vahva tekijä laivanrakennuksen toimialalla, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.