RMC:n potentiaalia tehtiin tutuksi ministerivieraalle

Kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero vieraili Rauma Marine Constructions Oy:n vieraana eilen maanantaina.

Ministeri Paateron tavoitteena oli saada vierailulta konkreettista näkemystä uudentyyppisestä verkostomallisesta telakkayhtiöstä ja RMC puolestaan halusi tuoda vahvemmin esille, millainen toimija Raumalta löytyy.

Vierailua väritti osaltaan myös se, että hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on linjannut valtion täysin omistaman Arctia Shipping Oy:n tulevaisuutta siten, että sen laivasto on uusittava kokonaan vuoteen 2029 mennessä.

– Vanhojen murtajien tilalle tullaan tarvitsemaan uutta kalustoa. Mikäli arktinen puoli alkaa merkittävästi kasvaa, tarvitaan aluksia myös lisää, Paatero muotoili.

Vaikka ministerin vierailu Raumalla olikin tunnelmaltaan hyvin rento, RMC:n väen takaraivossa kutkutti ajatus siitä, josko Rauma voisi olla Arctia Shippingin uusien murtajien rakennuspaikka.

– Suomen telakoilla on kaikilla hyvin selkeät profiilit. Turussa ei tehdä jäänmurtajia vaan matkustaja-aluksia. Uudessakaupungissa puolestaan valmistetaan pienemmän kokoluokan aluksia, joten tässä tilanteessa kilpailevat osittain siis Helsinki ja Rauma.

Ministeri varoi silti vielä lupailemasta raumalaisille liikaa. Noin miljardin euron kokonaisinvestoinnista on tehty vasta linjaus, ja erilaisia tulevaisuuden suuntia tullaan Arctia Shippingissä vielä punnitsemaan.