RMC:n sotalaivatilaus varmistumassa – ”Hyvin voimakas yhteinen tahtotila päästä sopimukseen vielä tämän vuoden puolella”

Purasen mukaan puolustushallinnon pitää varmistua, että määräraha riittää, eikä sotalaivakaupalla saa tukea siviililaivojen rakentamista.

| Päivitetty

Rauma Marine Constructionsin ensimmäinen uudisrakennuslaiva Hammershus liikennöi nyt Tanskan, Ruotsin ja Saksan vesillä. Toista laivakauppaa RMC ei vielä ole saanut, mutta lähellä on.

Puolustusministeriön strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja Lauri Puranen kertoo blogissaan, että ”on olemassa hyvin voimakas yhteinen tahtotila päästä sopimukseen RMC:n kanssa vielä tämän vuoden puolella”.

Suunnittelusopimus on, mutta rakentamissopimusta on hierottu pidempään. Purasen mukaan on kohdattu ”muutamia isojakin haasteita”, mutta vakaa aikomus on rakentaa neljä monitoimikorvettia huoltovarmuussyistä nimenomaan Raumalla.

Yksi iso haaste on tietysti hinta.

Purasen mukaan puolustushallinnon pitää varmistua, että määräraha riittää, eikä sotalaivakaupalla saa tukea siviililaivojen rakentamista.

- Toki samalla tulee hyväksyä, että rakentamissopimuksen on oltava liiketaloudellisesti kannattava myös telakalle, lisää Puranen.

Hänen mukaansa yhteisen käsityksen löytyminen ”alkaa olla lähellä”.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut