RMC:n uudeksi toimitusjohtajaksi Mika Heiskanen: "Olen ylpeä tullessani osaksi ainutlaatuista kasvutarinaa"

Mika Heiskanen aloittaa RMC:n toimitusjohtajana kesän jälkeen.

Rauma Marine Constructionsin hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Mika Heiskasen. Uusi toimitusjohtaja aloittaa toimessaan kesän jälkeen. Yhtiön toimitusjohtajana toimii siihen asti vt.tj. Mika Laurilehto.

– Mika Heiskasella on kyky palauttaa RMC tulokselliseen laivanrakennukseen. Hänellä on vankka kokemus verkottuneen toiminnan johtamisesta sekä selkeä näkemys asiakaslähtöisestä toimintamallista kansainvälisessä markkinassa. Nämä tukevat oivalla tavalla RMC:n valitsemaa stategiaa, perusteli hallituksen puheenjohtaja Mikko Niini valintaa.

38-vuotias Heiskanen on pitkän linjan laivanrakentaja. Hän on toiminut viimeksi Meyer Turku Oy:n tuotannosta vastaavana johtajana ja sitä ennen vuosina 2016–2020 Heiskanen johti yhtiön runkotuotantoa ja suunnittelua. Heiskanen myös työskenteli vuodesta 2013 risteilyjätti Royal Caribbean Cruises Ltd varustamossa kansainvälisesti vastaten samalla Saksan Papenburgin uudisrakennusohjelmista.

Heiskanen valmistui Aalto-yliopistosta opiskeltuaan laivanrakennusta ja teollisuustaloutta. Hän aloitti uransa STX Finlandin palveluksessa myynnin projekti-insinöörinä ja TUI:n risteilijäprototyypin pääsuunnittelijana.

Heiskanen on johtanut myös verkkoyritysten Shilbuilding Completion Oy:n ja Technology Design and Engineering Eng’Nd Oy:n hallituksia.

RMC:llä on parhaillaan työn alla Tallinkin uusimman matkustaja-autolautan MyStarin viimeistelytyöt sekä kahden Tasmaniaan tilatun nopean Spirit of Tasmania -matkustaja-autolautan rakennustyöt. Lisäksi Puolustusvoimien uusien taistelualusten rakentaminen on parhaillaan käynnistymässä.

– Olen ylpeä tullessani osaksi RMC:n ainutlaatuista kasvutarinaa. Yhdessä ammattitaitoisen henkilöstön sekä yhteistyökumppaniverkoston kanssa RMC:llä on kyky suunnitella ja toteuttaa alansa moderneimpia, ympäristöystävällisimpiä sekä asiakkailleen lisäarvoa tuottavia aluksia. Suomalaisen meriteollisuuden kilpailukyvyn ja tulevaisuuden peruskivi on kyvykkäiden telakoiden sekä alan muiden yritysten syvä yhteistyö. Tämä luo kyvyn toimia alansa kansainvälisenä edelläkävijänä, jollaisena haluamme tulevaisuudessa profiloitua, Heiskanen sanoo tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille ”Ulkomaalaiset eivät vie suomalaisten töitä” – merenkulkualan erikoistutkija Tapio Karvonen: Rauman telakalla on suuri positiivinen vaikutus alueelle

Vain tilaajille Korona ja Ukrainan sota viivästyttävät laivanrakennusta Rauman telakalla – Tallinkin MyStar ei valmistu kesäsesonkiin, myös Tasmanian-lauttojen aikataulu meni uusiksi

RMC:n johdossa muutoksia: Jyrki Heinimaa siirtyy sivuun, Timo Suistio eläkkeelle – "tullessani mietin, että viisi vuotta saman laivan peräsimessä olisi hyvä aika"