RMC rakentaa Tallinkille 250 miljoonan euron arvoisen autolautan

212-metrinen alus on raumalaistelakan toistaiseksi suurin tilaus.

Rauma Marine Constructions ja AS Tallink Grupp ovat julkistaneet rakentamissopimuksen Helsinki–Tallinna-välille tulevasta uudesta shuttle-aluksesta. Sopimus astuu voimaan keskiviikkona. Aiesopimus laivasta solmittiin viime syksynä.

Uusi alus on suurin Rauma Marine Constructionsilta tähän mennessä tilatuista aluksista, ja laivan arvo on arviolta 250 miljoonaa euroa.

Tuleva Tallink Shuttle -alus on noin 212 metriä pitkä ja sen bruttovetoisuus on noin 50 000 tonnia. Matkustajia alukseen mahtuu 2 800, ja sen työllisyysvaikutus telakalle on arviolta yli 1 500 henkilötyövuotta.

- Olemme erittäin tyytyväisiä tilauksen toteutumisesta. Moderni ja ympäristöystävällinen alus tukee RMC:n tavoitetta olla johtava matkustaja-autolauttojen rakentaja, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa. tiedotteessa.

- Alus on tarkoitus toimittaa tilaajalle vuoden 2022 alussa, joten se myös takaa meille työtä pitkäksi aikaa. Olemme myös erittäin iloisia Tallinkin paluusta Raumalle, sillä Rauman telakalla on rakennettu aiemmin neljä yhtiön alusta.

Tallinkin Helsinki–Tallinna-reitillä kulkevaan uusimpaan shuttle-alukseen, Megastariin, verrattuna uudessa aluksessa on muun muassa enemmän matkustajatiloja, istumapaikkoja ja miehistöhyttejä.

- Olemme tyytyväisiä voidessamme solmia sopimuksen RMC:n kanssa, sillä aluksen rakentaminen Raumalla tukee osaltaan lähialueemme taloutta. Odotamme innolla rakentamisen aloittamista. Uuden aluksen myötä pystymme myös tehostamaan toimintaamme meille tärkeällä Helsinki–Tallinna-reitillä entisestään, Tallinkin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Rauma Marine Constructionsilla on työn alla toinenkin matkustaja-autolautta. Telakka solmi tammikuussa rakennussopimuksen Vaasa–Uumaja-välin liikenteeseen tulevasta matkustaja-autolautasta Kvarken Linkin kanssa.

Toiminnan kasvun myötä RMC verkostoineen on rekrytoinut lisää työvoimaa ja jatkaa rekrytointeja myös jatkossa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut