RMC valitsi historiallisen kölinlaskun onnenlanteiksi Suomi 100 -juhlakolikot

RMC:n Raumalla työstämä matkustaja-autolautta valmistuu aikataulussa. Köli laskettiin perjantaina. Kuva: Rauma Marine Constructions

Laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions eli RMC vietti historiallista juhlahetkeä perjantaina Rauman telakalla, kun tanskalaisen Molslinjenin tilaaman matkustaja-autolautan köli laskettiin. 

Erityisen hetkestä teki se, että tilaus on RMC-yhtiön ensimmäinen.

– Kölinlasku on laivanrakennuksessa aina merkittävä taitekohta ja tavallaan laivan syntyhetki. Tähän asti on tehty vain osia. Tässä tapauksessa on erityisen hienoa todistaa sitä, onhan nyt rakenteilla oleva alus myös meille erityinen, RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen sanoo.

Kölin alle laitetaan laskun yhteydessä perinteisesti onnenlantit. RMC:llä käytössä olivat satavuotiaan Suomen kunniaksi Suomi 100 -juhlakolikot.

Alus tullaan rakentamaan kölinlaskupäivänä voimassa olevien sääntöjen mukaisesti.

Rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien mukaan ja seuraava merkkipaalu, laivan vesillelasku, tapahtuu joulukuussa.

158-metrinen alus luovutetaan tanskalaisyhtiölle ensi keväänä, ja sen on määrä olla liikenteessä syksyllä 2018.

Katseet on RMC:llä käännetty lisäksi tuleviin tilauksiin.

– Meillä on aktiivinen tarjouskanta ja teemme kovasti töitä seuraavan laivakaupan eteen. Tällä hetkellä käsissämme on suunnittelusopimus puolustusvoimien Laivue 2020 –taistelualuksista ja teemme kaikkemme, että saamme myös rakentaa ne. Lisäksi merentutkimusalus Arandan pidennysprojekti työllistää meitä tällä hetkellä, Pöntynen kertoo.