RMJ:lle vuokrasopimus vain tämän juhannuksen tapahtumaan, jatkoa katsotaan myöhemmin

Telttamajoitus sijoitetaan Otanlahden rantaan, karavaanit pesäpallokentille.

RMJ:n ja Rauman kaupungin välinen aluevuokrasopimus on vain vuoden mittainen. Viimeksi juhla järjestettiin vuonna 2019, jolloin ennakkovalmistelut olivat käynnissä juhannuskeskiviikkona.

Rauman kaupunki ja RMJ-festivaalin järjestäjä ovat päässeet sopimukseen festivaalialueen vuokraamisesta tämän vuoden juhlaa varten.

Kaupunginhallituksen hyväksymä aluevuokrasopimus on yksivuotinen eli koskee vain tulevaa juhannusta.

Sopimuksella kaupunki vuokraa Sanoma Media Finland Oy:lle yksinoikeudella Otanlahden urheilukeskuksen alueen festivaalin sekä teltta- ja karavaanileirinnän järjestämiseen.

Vuokra-alueeseen sisältyy alueen kiinteistöjen käyttöoikeus mukaan lukien Otan monitoimisali.

Jatkosta myöhemmin

Vuokrasumma alueesta on 3 000 euroa. Rauma vaatii festivaalijärjestäjältä 20 000 euron vakuudet, jotka palautetaan syksyllä, jos avoimia vastuita ei ole.

Tapahtumasta järjestetään myös alku- ja loppukatselmukset, joilla pyritään varmistamaan alueen kunto ennen ja jälkeen tapahtuman.

Osapuolten on määrä neuvotella jatkosta tämän vuoden tapahtuman jälkeen. Tulevissa neuvotteluissa hyödynnetään tuoreimmasta tapahtumasta saatavaa palautetta sekä kokemuksia järjestelyistä ja mahdollisista kehittämistarpeista.

Kahtena aiempana vuotena RMJ:tä ei järjestetty koronatilanteen takia.

Rantaan telttamajoitus

Festivaalin päälava sijoittuu Otanlahden yleisurheilukentän päätyyn niin, että lava antaa merelle päin. Toinen lava, rantalava sijoittuu lähemmäs Otanlahden pohjukkaa.

Leirintäalue levittäytyy Otanlahden rantaan kaistaleelle, joka alkaa maauimalalta ja jatkuu rantaa pitkin noin Otantien tasolle saakka. Leirintään kirjaudutaan sisään maauimalan kulmalla. Leiriytyjien käytössä on maauimalan huoltorakennuksen suihkut ja wc:t. Festivaalialueelle on leirinnästä oma kulkunsa lähempänä Otanlahden pohjukkaa.

Leirintä-alueelle mahtuu yli sata telttaa. Jokaisen teltan välissä on neljän metrin turvaväli. Saman seurueen teltat voivat kuitenkin olla lähempänä toisiaan.

Muualla ei leiriydytä

Matkailuautojen ja -vaunujen leiriytymispaikka on Otanlahden pesäpallokentillä. Ajoneuvot saapuvat paikalle Urheilukadun portista. Matkailupaikkoja on yhteensä 140. Otanlahden huoltorakennus suihkuineen ja vessoineen ovat karavaaniparkin asiakkaiden käytössä.

Kaupunki aikoo myös kieltää omistamiensa alueiden luovuttamisen myyntiä tai anniskelua varten. Lisäksi on tulossa leiriytymiskielto, joka kattaa festivaalialueen ja laajalti sen lähialueita muun muassa Pidesluodossa, Petäjäksessä, Fåfängassa, Otan alueella, Kaivopuiston yritysalueella, Kappelinsalmessa ja Syväraumassa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut