RMJ:n meluvalitus nurin, soitto sai soida pisimmillään aamukahteen

Oikeus huomioi päätöksessään, että kyse on kerran vuodessa järjestettävästä tapahtumasta.

Raumanmeren juhannuksen yömelu oli oikeusvalituksen aiheena, mutta Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi valituksen. Viime vuoden tapahtumassa päälavan viimeinen artisti juhannusperjantaina oli Clean Bandit.

Raumanmeren juhannusjuhlien viime vuoden melupäätös piti Vaasan hallinto-oikeudessa. Oikeus hylkäsi valituksen, joka koski vuoden 2022 RMJ:n melumääräyksiä.

Oikeus otti päätöksessään huomioon tapahtuman keston, päivittäiset päättymisajat sekä sen, että kyse on kerran vuodessa järjestettävästä yleisötapahtumasta.

Oikeuden mukaan tapahtuman ei voida katsoa aiheutuvan ympäristönsuojelulain tai eräistä naapuruussuhteista annetun lain vastaisia seurauksia.

Myös toimenpiteet melun rajoittamiseksi katsottiin riittäviksi ja saatu melumallinnus kuvasi melua riittävällä tavalla.

Nurin mennyt valitus koski Rauman ympäristö- ja lupalautakunnan viime toukokuussa tekemää päätöstä, jolla se antoi määräyksiä RMJ:n soittoajoista ja -voimakkuuksista.

Tapahtuma-alueen naapuruston asukas vaati valituksessaan muun muassa konserttiaikojen lyhentämistä niin, että soitto olisi soinut sekä päälavalla että rantalavalla vain kello 24 saakka kaikkina kolmena tapahtumapäivänä.

Melupäätöksen perusteella soitto sai soida päälavalla pisimmillään kello 00.30 saakka ja rantalavalla kello 2 saakka.

RMJ järjestettiin jälleen vuonna 2022, kun edeltävä tapahtuma oli vuonna 2019. Välistä jäi kaksi juhannusjuhlaa koronapandemian vuoksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut