RMJ:n soitto alkaa taas jo juhannustorstaina - H-hetki koittaa heti iltapäivällä

Festivaalialue näyttää samanlaiselta kuin aiemminkin ja lavat ovat entisillä paikoillaan.

Tulevan juhannuksen RMJ-tapahtuma on jälleen kolmepäiväinen eli musiikinsoitto alkaa taas jo torstaina. Tapahtumajärjestäjä Nelonen Media Live Oy on jättänyt ilmoituksen melua aiheuttavasta tapahtumasta Rauman ympäristö- ja lupalautakunnalle.

Ennallaan ovat perusasiat eli soittopisteet: päälava, telttalava, Mecano ja pieni DJ-lava sekä juhlien alaikäraja eli 18 vuotta. Melua eli musiikkia lähtee ilmoille jo tiistaina ja keskiviikkona, jolloin järjestäjän ilmoituksen mukaan äänentoistoa testataan ajoittain kello 9 ja kello 21 välisenä aikana.

Varsinainen soitto alkaa kello 16 juhannustorstaina. Juhannusperjantaina aloitusajankohdaksi ilmoitetaan kello 14 ja juhannuslauantaina kello 12. Pisimpään, kello 2.30 asti, soitto soi juhannusperjantaina ja -lauantaina Mecano Beach -lavalla. Päälavan luvataan hiljenevän tuolloin jo kello 00.30.

Lähiympäristössä melun luvataan pysyvän 75 desibelissä ennen kello 00.30 ja sen jälkeen 70 desibelissä. Raumanmeren juhannusjuhlien äänentasoa vaimennettiin viime vuonna ympäristö- ja lupalautakunnan päätöksellä. RMJ-alueen ympäristössä sallittiin vain 70 desibelin melu illan ja alkuyön aikana. Kello 1.30 jälkeen melu ei saanut enää ylittää 65 desibeliä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut