RMJ 2000: "Se oli aikaa, jolloin mielikuvitus alkoi laukata"

Riku Räsänen vuonna 2000. (Kuva: UR-arkisto)

Riku Räsänen muistelee:

"Eka juhannusjuhla oli huikea menestys, mutta vasta vuosi 2000 oli aikaa, jolloin mielikuvitus alkoi laukata todenteolla. Näin unissa kaikenlaisia systeemejä, joita voisi rakennella Otanlahteen. Vuonna 2000 rakennettiin Lönnströmin alueen vanhaan teollisuushalliin kunnon konemusabileet, joissa esiintyi muiden muassa Dj Tiësto. Sama hollantilainen on tänä päivänä yksi maailman kovimmista alallaan."

"Vaikka ekat juhlat meni tosi hyvin, niin edelleen stressattiin ja paljon. Voi pojat, jos olisi ollut paskat kelit, niin edelleen koko homma olisi kussut. Meillä on käynyt hyvä tuuri, että juhlien alkutaipaleelle on sattunut niin hyvät kelit."

"Vuonna 2000 RMJ:n backstage alkoi muotoutua kivaksi artistien kokoontumispaikaksi, mutta silloin ei vielä huhu hyvistä bileistä ollut kantautunut ulkopuolisille. Julkkisten kokoontumispaikaksi RMJ muotoutui vasta myöhemmin." 

Raumanmeren juhannus 2000.

Esiintyjiä:

Zen Café, Darude, Neljä Ruusua, Pohjannaula, Heidi Kyrö & Polemique, Yö, YUP, Nylon Beat, Maija Vilkkumaa, Aknestik, Agents & Jorma Kääriäinen, J. Karjalainen, Suurlähettiläät...

Medioista poimittuja:

  • Festarit on rakennettu fiilispohjalta. Tämä ei ole mitään tiedettä. Onneksi. (RMJ-promoottori Riku Räsänen, Uusi Rauma 17.6.2000)

  • Festivaalistamme on tullut "työväenluokan Pori Jazz". (Riku Räsänen, Länsi-Suomi 26.6.2000)
  • Eka oli keikkakutina. Kun ehti katselemaan yleisöä, huomasi, että siellä on tosi paljon tuttuja naamoja bailaamassa. Tuntui tosi upealta. Siinä mielessä Raumalla oli upeinta. (Darude, Länsi-Suomi 26.6.2000)

Mitä?

Raumanmeren Juhannuksen tarina alkoi ekoista bileistä Otanlahdessa vuonna 1999. Riku Räsäsen ideoima juhla kasvoi ja kehittyi vuosi vuodelta, mutta tuli lopulta tiensä päähän vuonna 2007 uuden omistajan käsissä. RMJ Raumalla 1999–2007 -juttusarjaan on koottu Riku Räsäsen muistoja ja vanhoja lehtileikkeitä.