RMJ 2001: "Meistä tuli valtakunnallinen ilmiö"

Riku Räsänen muistelee:

"RMJ 2001 muotoutui huimaksi juhlaksi. Koko Suomi ja sen julkkikset halusivatkin yhtäkkiä Raumalle viettämään juhannusta. Siinä alkoi olla suuren maailman meininkiä, kun alkoi nurkissa pyöriä helikopteria, limusiinia ja huvijahteja."

"Meistä tuli silloin valtakunnallinen ilmiö. RMJ ei ollut enää kyläjuhla, vaan olimme siirtyneet nopeasti isoon sarjaan Ruisrockin ja Pori Jazzin rinnalle. Nousu koko Suomen tietoisuuteen helpotti huomattavasti valtakunnallisten yhteistyökumppaneiden hankkimista. Ja ilman niitä koko hommasta ei olisi tullut mitään, sillä upeiden bileiden järjestäminen on kallista puuhaa."

"Olen aina nähnyt festivaalin suurena taiteena ja taideteoksena, jota olen halunnut parannella vuodesta toiseen. Oli uutta Suomessa järjestää tapahtuma niin, että siitä tulee kokonaisvaltainen elämys. En ole koskaan ajatellut festarin järjestämistä työnä ja tuotto edellä, vaan tavoitteena on ollut järjestää mahdollisimman upea elämys ihmisille."

"Puskaradio alkoi toimia ja kaikki halusivat paikalle uudestaan ja uudestaan. 2001 oli loistava menestys, mutta kuitenkin vasta esimakua tulevasta."

Esiintyjiä:

Neljä Ruusua, Penniless, Popeda, Agents & Jorma Kääriäinen, Darude, Dingo, Jonna Tervomaa, J. Karjalainen, Yö, Zen Cafe, YUP, Lemonator...

Medioista poimittuja:

  • Backstagella on helvetillinen meininki. Paikalla on Renny Harlin, Halme ym. urpoja. Ovat tulleet sinne poseeraamaan ja "olemaan niin vitun rock". Seura-lehden seurapiiripalstan toimittaja ottaa kuvia kun "suuruudet" ovat rokkitapahtumassa. (Kotiteollisuus keikkapäiväkirjassaan 22.6.2001)
  • Jossain vaiheessa yötä olemme rannassa ja näemme siellä Dannyn! Äijä on ruskettuneena huvipurrellaan pasteeraamassa. Jälleen lähtee järki. Vittu, Danny! Ja miksaajamme Miitri Aaltonen pasteeraa miehen kanssa siellä kannella. Käsittämätöntä! (Kotiteollisuus kirjoittaa samaisessa keikkapäiväkirjassaan)
  • Tämä on minun kesämökkini, johon kutsun ystäväni juhannuksen viettoon. (Riku Räsänen, Ilta-Sanomat 2001 juhlien jälkeen)
  • Raumanmeren juhannus näytti miten festarit järjestetään. (Iltalehden otsikko vuoden 2001 kemuista)
Riku Räsäsen haastattelu, LS 26.6.2001.

Mitä?

Raumanmeren Juhannuksen tarina alkoi ekoista bileistä Otanlahdessa vuonna 1999. Riku Räsäsen ideoima juhla kasvoi ja kehittyi vuosi vuodelta, mutta tuli lopulta tiensä päähän vuonna 2007 uuden omistajan käsissä. RMJ Raumalla 1999–2007 -juttusarjaan on koottu Riku Räsäsen muistoja ja vanhoja lehtileikkeitä.

Lisää aiheesta

RMJ 2000: "Se oli aikaa, jolloin mielikuvitus alkoi laukata"

RMJ 1999: "Koko elämä kanissa: joko menestytään tai koko maailma kusee"