RMJ 2006: "Juhlasta tuli ihan kauhea menestys ja se sopi kyllä mulle"

Lavalla Lordi. (Kuva: UR-arkisto)
Toni Järvinen ja Kyösti Huikkonen lehdistötilaisuudessa vastailemassa toimittajien kysymyksiin. (Kuva: UR-arkisto) Pyynpäänkatu ruuhkautui, kun festivaalikansa alkoi saapua kaupunkiin. Festivaalimoguli Riku Räsänen.

Riku Räsänen muistelee:

"Kun lähdin järjestämään vuoden 2006 RMJ:tä, tiesin jo siinä vaiheessa, että kyse on viimeisestä minun järjestämästäni. Tämä piti olla jo uuden omistajan näpeissä, mutta heille tulikin kiireitä ja minun piti vielä kerran ottaa homma haltuun. Juhlasta tuli ihan kauhea menestys ja se sopi kyllä mulle, ei siinä mitään."

"Juhlan suosiosta kertoo aika paljon se, että lipunmyynti lopetettiin, vaikka jonoa oli runsaasti. Se päätös piti tehdä, kun emme missään tapauksessa halunneet vaarantaa turvallisuutta."

"Jengi halusi aina jutella mun kanssa kesken juhlien. Moni kävi kehumassa juhlia, mutta stressasin aina loppuun asti sitä, että meneekö kaikki hyvin. En ollut aina hyvää juttuseuraa. Sanoin aina, että järjestäjät eivät juhli ennen kuin juhlat on juhlittu."

"Ikävä onnettomuus tästä vuodesta on valitettavasti jäänyt mieleen. Tyttö jäi festarialueen ulkopuolella paloauton alle ja kuoli. Ei se ollut festarin vika, mutta erittäin surullista joka tapauksessa. Se oli liikenneonnettomuus, joka olisi voinut sattua missä tahansa."

"Iloisena yksityiskohtana mieleen on jäänyt Lordin keikka päälavalla. Bändiä hoiti tuttu manageri, joka kyseli jo aikaisessa vaiheessa mahdollisuutta esiintyä RMJ:ssä. Sen jälkeen tulikin Euroviisujen voitto, joka muutti bändin hinnat täydellisesti, mutta he halusivat kunnioittaa RMJ-sopimusta ja esiintyivät avauspäivänä sovitulla diilillä. Lordin ansiosta jo avauspäivä myytiin överitäyteen."

Esiintyjiä:

Indica, Ismo Alanko Säätiö, Kari Tapio, Lordi, Maija Vilkkumaa, Maj Karma, Mariska, Neljä Ruusua, Olavi Uusivirta, Paula Koivuniemi, PMMP, Poets of the Fall, Scooter,Stratovarius, Teräsbetoni, The 69 Eyes, Tiktak, Uniklubi, Zacharius Carls Group, Zen Café, Yö, Amorphis, Apulanta,CMX, Dallas Superstars, Dingo, Disco Ensemble, Egotrippi, Eläkeläiset, Frederik, Happoradio...

Medioista pomittua:

  • Otimme joka päivä alueelle 30 000 ihmistä. Tänä vuonna tapahtuma oli totaalisen loppuunmyyty jokaisena päivänä. (RMJ:n isä Riku Räsänen Iltalehden uutisessa)
  • Liput loppuivat niin viime tipassa, ettemme ehtineet tiedottaa asiasta kunnolla. Siksi osa saattoi jäädä ilman lippua luukulla. (Riku Räsänen Uudessa Raumassa 28.6.2006)
  • Vilkas lippukauppa aiheutti jopa sen, että RMJ-lippuja kaupattiin avauspäivänä internetin huutokaupassa. Kovimmat tarjoukset kolmen päivän festarilipuista kohosivat jopa yli 180 euron. Portilla vastaavasti tiketistä olisi pitänyt pulittaa 83 euroa. (Uusi Rauma 28.6.2006)

Mitä?

Raumanmeren Juhannuksen tarina alkoi ekoista bileistä Otanlahdessa vuonna 1999. Riku Räsäsen ideoima juhla kasvoi ja kehittyi vuosi vuodelta, mutta tuli lopulta tiensä päähän vuonna 2007 uuden omistajan käsissä. RMJ Raumalla 1999–2007 -juttusarjaan on koottu Riku Räsäsen muistoja ja vanhoja lehtileikkeitä.