Robotiikka ja tekoäly tulevaisuusseminaarin aiheet torstaina Raumalla

Satakunnan Yrittäjät täyttää 80 vuotta. Ensimmäisenä juhlatapahtumana on torstaina Raumalla Rinnallasi-juhlaseminaari, jossa asiantuntijat visioivat tulevaisuuden robotiikkaa ja tekoälyä.

- Toivomme, että juhlaseminaarimme herättäisi ajatuksia robotiikan ja tekoälyn hyödyntämisestä rutiinien ratkaisemisessa. Silloin jää enemmän aikaa ihmisten aidolle kohtaamiselle, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen toivoo.

Hänen mukaansa yritysten tietotaso vaihtelee vielä paljon, kun puhutaan digitalisaatiosta, automatisaatiosta, robotisaatiosta ja tekoälyn hyödyntämisestä.

- Kiinnostus niitä kohtaan on kuitenkin kasvanut lähes jokaisella toimialalla, mutta konkreettisia kehitysaskeleita on vasta kolmasosalla yrityksistä.

Tilaisuus alkaa Rauma-salissa torstaina kello 17 ja seminaari starttaa kuudelta. Seminaari on kaikille avoin, mutta etukäteisilmoittautumisia toivotaan tästä

Seminaarin avaa ja juontaa yrittäjä, Robotics Finland -hankkeen edistäjä, tietokirjailija ja voittamisvalmentaja Cristina Andersson. Keskusteluissa mukana lisäksi mm. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Elinar Oy:n teknologiajohtaja Ari Juntunen ja kehitysjohtaja Akseli Reho Vatajankosken Sähköltä.

Yhteistyössä ovat mukana Nordea ja Fennia.