Satakunta ei vieläkään ole päässyt 80 prosentin rokotekattavuuteen – katso tuoreimmat luvut Rauman seudulta

Rokotekattavuus kasvaa edelleen. KUVA: arkisto/Juha Sinisalo

Satakunta on yhä koronarokotekattavuudessa Suomen heikoinpia sairaanhoitopiirejä. Kaksi annosta saaneiden osuus 12 vuotta täyttäneistä ei ole saavuttanut edes tärkeänä välimerkkinä pidettyä 80 prosenttia, vaan on nyt 79,1 posenttia. Koko maan keskiarvo on 81,2 prosenttia.

Rauman seudulla kärkipaikkaa kaksi annosta saaneiden vähintään 12 vuotiaiden osuudella pitää sitkeästi Säkylä. Kunnassa toisen annoksen kattavuus on 84,6 prosenttia. Raumalla osuus on selvästi pienempi, eli 81,2 prosenttia.

Seudulla hännänhuippuna on Varsinais-Suomen puolella sijaitseva Laitila, jossa vasta 75,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on hakenut kaksi koronarokotetta.

Tuoreimmat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoimat luvut löytyvät oheisesta graafista.

Raumalla Satakunnan kahdeksanneksi korkein ilmaantuvuus

Epidemiatilanne ei sen sijaan ole koko maan tai naapurisairaanhoitopiireihin verrattuna yhtä huono.

Satakunta on toki edelleen leviämisaluetta, kertoo Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä ATTR. Seitsemästä tilannetta määrittelevistä kriteeristä täyttyy viisi.

Ilmaantuvuus on Satakunnassa 112 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden kahdessa viikossa. Koko maan lukema on 241. Kunnista korkein ilmaantuvuus on Kankaanpäässä, Karviassa, Pomarkussa, Eurassa, Harjavallassa, Huittisissa, Jämijärvellä ja Raumalla.

ATTR:n mukaan koronavirus on viime aikoina tarttunut erityisesti perhepiirissä. Perät 41 prosenttia tartunnoista todettiin samasta taloudesta ja 15 prosenttia ystävä- tai tuttavapiiristä. Epäselvä tartunnan lähde oli 30 prosentissa tapauksista.

Alaikäisten tartunnoista peräti 70 prosenttia on tullut perhepiiristä.

Muokattu klo 14:06: Lisätty Satakunnan ATTR:n tietoja.

Lisää aiheesta

Tyks: tehohoitopotilaista 89 prosenttia rokottamattomia, Uudessakaupungissa 20 uutta koronatartuntaa