Rolls-Royce aloittaa yt:t Raumalla, sataa uhkaa töiden loppuminen

Kuva: LS-arkisto

Rolls-Royce aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat 100 henkilön vähentämistä Rauman yksiköissä.

Syynä tähän on Raumalla valmistettavien potkurilaitteiden kysynnän nopea maailmanlaajuinen lasku, erityisesti offshore-teollisuudessa.

Lakisääteiset yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla.

– Henkilökunnan vähennystä koskevan ilmoituksen antaminen on aina valitettavaa, mutta tämä on seurausta asiakasmarkkinoidemme rajusta pudotuksesta ja siitä johtuvasta epävarmuudesta erityisesti offshore-sektorilla. Tämä on suuri muutos, ja tulemme työskentelemään tiiviisti henkilöstön kanssa viedäksemme läpi tarvittavat muutokset, Rolls-Roycen toimitusjohtaja Olli Rantanen kommentoi.

– Markkinat ovat erityisen haasteelliset tällä hetkellä johtuen pääasiassa öljyn alhaisesta hintatasosta. Tämä ei koske pelkästään meitä, vaan koko tämän teollisuudenalan on sopeutettava liiketoimintaansa tuotteiden kysynnän muututtua.

– Raumalla valmistettavat azimuth-potkurilaitteet ovat yksi tärkeimmistä konsernin meriteknisistä tuotteista, ja näin tulee olemaan jatkossakin. Pitkällä tähtäimellä markkinanäkymät ovat edelleen vahvat, mutta meidän on sopeutettava toimintaamme näkyvissä olevaan markkinatilanteeseen.