Rolls-Royce ja Finferries esittelevät: saaristolautta operoi autonomisesti

Kutsuvieraat todistivat onnistunutta merimatkaa.

| Päivitetty

Rolls-Royce ja valtio-omisteinen Finferries tiedottavat operoineensa tänään lauttaa täysin autonomisesti Turun saaristossa.

Lautta-alus Falco navigoi autonomisesti onnistuneesti Paraisten ja Nauvon välillä hyödyntäen Rolls-Roycen kehittämää teknologiaa. 

- Tämä päivä merkitsee suurta askelta kohti autonomista merenkulkua. Voimme osoittaa maailmalle kuinka älykkäät laivateknologiat tuovat huomattavia etuja alusten turvallisuuteen ja tehokkaaseen operointiin, sanoi Rolls-Roycen marine-ryhmän vetäjä Mikael Mäkinen.

Historiallista autonomista merimatkaa todistivat kutsuvieraat. He näkivät, miten Falco tunnisti ja väisti ympärillään olevia kohteita.

- Olemme hyvin ylpeitä siitä, että merenkulun historiaa on jälleen tehty Parainen-Nauvo-reitillä. Olennaisin tavoitteemme tässä yhteistyössä on ollut lisätä sekä ympäristön että matkustajiemme turvallisuutta. Olemme kuitenkin innoissamme tämän demonstraation tuomista mahdollisuuksista turvallisuudelle, ympäristölle ja autonomiselle merenkululle, totesi Finferriesin toimitusjohtaja Mats Rosin.

Paluumatka hoidettiin etäoperoituna Turusta käsin.

Historiallisen matkan merikapteeni oli raumalaislähtöinen Anu Peippo. BBC teki hänestä pienen henkilökuvan:

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut