Rolls Roycelta 76 potkurilaitetta Hollantiin

Rolls-Royce on sopinut 76 potkurilaitteen toimittamisesta 38 hinaajaan hollantilaiselle Damen Shipyardsille. Tilausten yhteisarvo on yli 30 miljoonaa euroa.

Teholuokaltaan laitteet ovat 1500 – 2470 kW.  Tilaukset nostavat yhden asiakkaan yhden vuoden aikana tilaamien Rolls-Royce-potkurilaitteiden määrän ennätyslukemiin, hieman yli sadan.

Tilaukset ovat Rolls-roycen mukaan jatkoa pitkäaikaiselle asiakasuhteelle. Yli 20 vuotta jatkuneen yhteistyön aikana Rolls-Royce on toimittanut Damenille jo yli 600 potkurilaitetta hinaajiin.  

- Antoisa yhteistyö Damenin kanssa on saavutettu vuosien työllä.  Menestyksen taustalla on Rolls-Roycen kilpailukykyinen hintataso, ammattitaitoinen henkilöstö ja laadukas tuote, jota tukee globaali organisaatio, kertoo myyntijohtaja Risto Järvinen.

Kauppa on Järvisen mukaan käynyt muutenkin hyvin.

- Liiketoiminnan kasvun myötä on myös henkilöstömme määrä kasvanut, ja nyt tiloissa työskentelee jo 420 vakituista työntekijää, Järvinen jatkaa.

Uusien potkurilaitteiden kehittäminen ja tilauskannan kasvu näkyvät myös kasvavana panostuksena tuotekehitykseen.

Pätevää henkilöstöä tarvitaan lisää. Tälläkin hetkellä Rauman-yksikkö on vahvistamassa tuotekehitystä, ostotoimintaa sekä tuotannossa kokoonpanoa, hitsausta ja koneistusta yhteensä yli 50:llä uudella työntekijällä.

Nämä tehtävät ovat parhaillaan avoimia, ja tavoitteena on saada uudet työntekijät aloittamaan organisaatiossa jo loppuvuoden aikana tai viimeistään ensi vuoden alkupuolella.