Rolls-Roycen Mäkinen: Meribisneksille on tarkoitus löytää oikea ostaja vuoden loppuun mennessä

Tämä on iso pala alan konsolidaatiota, joten periaatteessa kaikki ovat kiinnostuneita, Mäkinen sanoo.

Rolls-Royce ilmoitti tammikuussa harkitsevansa meriliiketoimintansa myymistä. Konsernin marine-yksikköä vetävän Mikael Mäkisen mukaan mahdollisia ostajia on useita. Nimillä Mäkinen ei spekuloi, vaan toteaa investointipankki Lazardin hoitavan kauppaprosessia.

– Tämä on iso pala alan konsolidaatiota, joten periaatteessa kaikki ovat kiinnostuneita, Mäkinen sanoo.

Konsolidaatio tarkoittaa keskittymistä.

– Telakoiden konsolidaatio toi Meyerin Turkuun ja venäläiset Helsinkiin. Varustamopuolella Carnival ja Royal Caribbean ovat kasvaneet yritysjärjestelyillä. Seuraavaksi vuorossa ovat meriteollisuuden laite- ja systeemitoimittajat, arvioi Mäkinen.Muutama vuosi sitten Rolls-Royce oli kiinnostunut ostamaan Wärtsilän meriteollisuutta. Nyt Wärtsilää pidetään hyvin potentiaalisena ostajana Rollsin meribisneksille.

– Se kuvaa alan tilannetta. Kaikki miettivät yrityskauppoja ja sitä millaisia kokonaisuuksia niistä pystyisi rakentamaan.

Mäkinen uskoo edelleen, että päätös Marine-ryhmän myynnistä saadaan vuoden loppuun mennessä.– Emme myy kenelle tahansa, koska uusi omistaja vastaa laitteidemme huollosta. On tärkeää, että marine-ryhmä saa uuden kodin, jossa sitä halutaan kehittää ja jolle se edustaa ydinbisnestä. Minusta se ei ole ollenkaan huono asia, Mäkinen sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut