Rolls-Roycen Mäkinen: Meribisneksille on tarkoitus löytää oikea ostaja vuoden loppuun mennessä

"Rauma on marine-ryhmän suurin tehdas. Raumalle tehtiin myös suurin investointi. Rauma on myös suurin investointi, jonka uusi omistaja ostaa. Yksiköllä on hyvä tulevaisuus", Mikael Mäkinen (vas.) vakuuttaa.

Rolls-Royce ilmoitti tammikuussa harkitsevansa meriliiketoimintansa myymistä. Konsernin marine-yksikköä vetävän Mikael Mäkisen mukaan mahdollisia ostajia on useita. Nimillä Mäkinen ei spekuloi, vaan toteaa investointipankki Lazardin hoitavan kauppaprosessia.

– Tämä on iso pala alan konsolidaatiota, joten periaatteessa kaikki ovat kiinnostuneita, Mäkinen sanoo.

Konsolidaatio tarkoittaa keskittymistä.

– Telakoiden konsolidaatio toi Meyerin Turkuun ja venäläiset Helsinkiin. Varustamopuolella Carnival ja Royal Caribbean ovat kasvaneet yritysjärjestelyillä. Seuraavaksi vuorossa ovat meriteollisuuden laite- ja systeemitoimittajat, arvioi Mäkinen.

Muutama vuosi sitten Rolls-Royce oli kiinnostunut ostamaan Wärtsilän meriteollisuutta. Nyt Wärtsilää pidetään hyvin potentiaalisena ostajana Rollsin meribisneksille.

– Se kuvaa alan tilannetta. Kaikki miettivät yrityskauppoja ja sitä millaisia kokonaisuuksia niistä pystyisi rakentamaan.

Mäkinen uskoo edelleen, että päätös Marine-ryhmän myynnistä saadaan vuoden loppuun mennessä.

– Emme myy kenelle tahansa, koska uusi omistaja vastaa laitteidemme huollosta. On tärkeää, että marine-ryhmä saa uuden kodin, jossa sitä halutaan kehittää ja jolle se edustaa ydinbisnestä. Minusta se ei ole ollenkaan huono asia, Mäkinen sanoo.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.