Romantiikan ajan pianokappaleet soivat Eurajoella: tulkitsijana Kirill Kozlovski

Rauma Festivosta ja Eurajoki Bel Cantosta tuttu pianisti konsertoi Eurajoella 1.3.

Pianisti Kirill Kozlovskin konsertissa kuullaan romantiikan ajan pianokappaleita, joita yhdistää kaukaisen tai saavuttamattoman rakkauden kaipuu.

Beethovenilla, Brahmsilla, Schumannilla ja Lisztillä oli omia, hyvin persoonallisia näkemyksiään rakkaudesta ja kaipuusta - lempeitä ja raivoisia, tuskaisia autuutta täynnä olevia, kirjoittaa pianisti tiedotteessaan.

Rauma Festivosta ja Eurajoki Bel Cantosta tuttu Kozlovski syntyi vuonna 1981 Mogilevissa Valko-Venäjällä. Hän on opiskellut pianonsoittoa kotimaansa musiikkiakatemiassa sekä Sibelius-Akatemiassa.Musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteilijakoulutuksesta aiheenaan Dmitri Shostakovitshin musiikin kontekstualisointi hän valmistui 2017.

Pianistilta ilmestyi samana vuonna aiheeseen liittyvä soololevy.

Kozlovski on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona niin kotimaassa kuin useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Hän on ollut useana vuonna Mika Kareksen työpari Eurajoki Bel Canton laulun mestarikursseilla.

Kozlovskin Kaukaiselle rakastetulle -konsertti sunnuntaina 1.3. kello 15 Eurajoki-salissa. Liput 10 €, alle 18 vuotiaat maksutta. Lippuja ovelta tai ennakkoon Eurajoen matkailuinfosta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut