Romumetallia Raumalta Turkkiin - varastointi siirtyy Petäjäkseen, kun satamalaajennus valmistuu

Kierrätysmetallit varastoidaan Europortsin alueella Rauman satamassa. Eurajoen Romu organisoi toimitukset ja vastaa tuotteiden käsittelystä varastokentällä.

| Päivitetty

Eurajoen Romu kasvattaa vientiään. Katseet on suunnattu Turkkiin, jossa suletataan ja jatkojalostetaan paljon romumetallia.

– Olemme toimittaneet tavaraa noin 20 vuoden ajan Olkiluodon satamasta esimerkiksi Espanjaan ja Portugaliin. Laivauserät ovat olleet noin 4000 tonnin suuruisia, ja nyt halusimme siirtyä suurempiin eriin, Eurajoen Romun toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri kertoo.

Hänen mukaansa laivauserät ovat jatkossa 25 000–30 000 tonnin suuruisia.

Ensimmäinen kuorma kierrätysmetallia tuotiin satamaoperaattori Europortsille Raumalle elokuussa.

Uudenlaista yhteistyötä

Kierrätysmetallit varastoidaan Europortsin alueella Rauman satamassa, mutta Eurajoen Romu organisoi itse toimitukset eri puolilta Suomea ja vastaa tuotteiden käsittelystä varastokentällä.

Euroports tulee mukaan kuvioon niin sanotussa korkeavarastointivaiheessa. Satamaoperaattori vastaa kasojen purkamisesta, tuotteiden siirrosta laiturialueelle sekä lastauksesta.

– Tässä yhteistyössä molemmat vastaavat omista vahvuusalueistaan. Näin päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, Euroports Finlandin liiketoimintajohtaja Janne Virta sanoo.

Romumetallin hinta laskenut

Romumetallin varastointi siirtyy Petäjäkseen, kun satamalaajennus valmistuu.

– Euroports on satsannut tähän projektiin merkittävästi myös rahallisesti. Uskon vahvasti siihen, että tällä konseptilla on mahdollista synnyttää sellaista uutta liiketoimintaa, jota Euroports ei ole aiemmin tehnyt, sanoo Luodesmeri.

Alustavan suunnitelman mukaan ensimmäisen lastin piti lähteä loka-marraskuussa. Romumetallin hinnan laskun vuoksi sopivaa ajankohtaa vielä mietitään, kertoo Luodesmeri.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut