Roskapussi väärässä paikassa voi pilata lajittelun

Väärin lajitellut jätteet sotkevat ja vaikeuttavat jälkikäsittelyä. Esimerkiksi energiajätepusseja ei saa laittaa paperin- ja kartonginkeräysastiaan. Kuva: LS-arkisto/ Juha Sinisalo

Länsi-Suomen lukija seuraili jokin aika sitten hämmästyneenä Lapin Salen pihalla sijaitsevien Rinki-ekopisteverkoston keräysastioiden tyhjennystä. Lukijan mukaan auto tyhjensi ensin muovipakkausastian, sitten kaupan energiajäteastian sekä lopuksi vielä kartonginkeräysastian samalla kertaa.

Lukija jäi ihmettelemään tapausta, sillä hän epäilee, ettei käytössä olisi ollut niin sanottu monilokero-auto, vaan yhteen lokeroon jätteet tyhjentävä pakkaava etulastaus-auto.

Rinki Oy:n ekopisteverkostoa Rauman alueella hoitaa yhteistyökumppanina Veikko Lehti Oy. Yhtiö kerää ekopisteiltä pakkausjätettä eli muovia, kartonkia, lasia ja metallia.

Veikko Lehti Oy:n tiedottaja Kristiina Niemisen mukaan kyseessä oli tilanne, jossa kartonkiastiaan oli laitettu muovia ja sekajätettä, joten sekä kartonginkeräys- että muovipakkausastia oli tyhjennetty samalla kertaa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.