Ruis rikastutti talolliset ja piti köyhät leivän syrjässä kiinni – Suomi on ruisleipämaa, jossa rukiin viljely on vähäistä

Kirjailija Annika Luther leipoo ruisleivän oppilaaltaan saamaan hapanjuureen. Luther on koulutukseltaan biologi. Hän on tottunut tekemään ruokaa isolle joukolle, koska hänen perheeseensä kuuluu aviomies, lapsia ja lapsenlapsia.
Kirjailija Annika Luther leipoo ruisleivän oppilaaltaan saamaan hapanjuureen. Luther on koulutukseltaan biologi. Hän on tottunut tekemään ruokaa isolle joukolle, koska hänen perheeseensä kuuluu aviomies, lapsia ja lapsenlapsia. Kuva: Mauri Ratilainen

Kirjailija ja tänä keväänä eläkkeelle jäänyt biologian opettaja Annika Luther leipoo ruisleipää perheensä kesätilalla Bromarvissa, Tammisaaren lähellä Länsi-Uudellamaalla.