Ruorijuopon vene karahti kiville

Humalassa vesille lähtenyt veneilijä ajoi kiville Olkiluodon edustalla Raumalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Meripelastuskeskus Turku sai lauantaina 3.8. keskiyöllä Varsinais-Suomen hätäkeskukselta ilmoituksen karille ajaneesta veneestä.

Vene oli ajanut karille Olkiluodon edustalla Raumalla. Veneessä oli kolme henkilöä. Heillä ei ollut tarkkaa käsitystä olinpaikastaan. Veneessä ei ollut navigointivälineitä, merikartasta puhumattakaan.

Apuun hälytettiin Rauman merivartioaseman venepartio. Venepartio vilkutti hälytysvalojaan ja valaisi valonheittimellään, jolloin pulaan joutunut vene havaitsi venepartion. Näin eksyksissä ollut vene saatiin paikallistettua.

Rauman merivartioaseman venepartio hinasi veneen Pujonkulman venesatamaan, josta Rauman poliisipartio kuljetti sen kuljettajan verikokeisiin. Kuljettajaa epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Länsi-Suomen merivartiosto haluaa muistuttaa veneilijöitä siitä, että alkoholi ei kuulu veneilyyn ja että merimatkaan pitää aina valmistautua huolellisesti, vaikka reitti olisikin tuttu. Vähintään merikartta tulisi aina olla mukana sekä tietenkin pelastusvälineet.

Mikäli merellä sattuu hätä, on äärimmäisen tärkeää, että sijainti kyetään sitomaan joko koordinaatteihin tai paikkojen ja saarten nimiin.