Rush Factory katsoo toiveikkaasti Britanniaan – Markus Niemelän yhtiölle kirjattiin viime vuodelta 1,6 miljoonan euron tappiot

Niemelä siirtyi viime syksynä toimitusjohtajan paikalta yhtiön kehitysjohtajaksi. Hän keskittyy tapahtumien ja kaluston innovointiin.

Pörssilistattu tapahtumayritys Rush Factory, jonka pääomistaja on raumalainen ex-formulakuski Markus Niemelä, teki viime vuonna liki 1,6 miljoonan euron tappion.

Liikevaihtoa yhtiölle kertyi vain 150 000 euroa, kun kolmea vaille kaikki suunnitellut tapahtumat jouduttiin siirtämään eteenpäin koronatilanteen takia.

Nyt alkaa näkyä valoa. Britanniassa tapahtumien lipunmyynti vilkastui sen jälkeen, kun maan hallitus julkaisi rajoitusten purkusuunnitelmansa. Britannia on muuta Eurooppaa selvästi edellä rokotuksissa.

Rush Factoryn brittikausi on alkamassa toukokuun puolivälissä Liverpoolista.

– Odotamme vastaavaa reaktiota kuluttajilta muista maista, sitten kun vastaavat uutiset ja toimenpiteet alkavat muilla markkinoillamme, Rush Factoryn toimitusjohtaja Mika Metsämäki sanoo.

Niemelä siirtyi viime syksynä toimitusjohtajan paikalta yhtiön kehitysjohtajaksi. Hän keskittyy tapahtumien ja kaluston innovointiin.

Talousjohtajan pallilta toimitusjohtajaksi siirtyneen Metsämäen mukaan Rush Factory on reagoinut koronarajoituksiin monella tavalla.

Niemelä on myynyt yhtiön osakkeita, jotta yhtiölle tärkeiden alihankkijoiden laskuja saadaan maksettua. Rush Factory on järjestämässä myös osakeantia.

Rush Factoryn kasvun kannalta tärkeä ”Projekti 2020” on siirtynyt ja odottaa yhä lanseerausta. Täysimittaista kiertuetta ei järjestetä vielä tänä vuonnakaan.

Metsämäen mielestä Rush Factory on sikäli onnekkaassa asemassa, ettei sen tapahtumakonsepti nojaa ulkopuolisiin esiintyjiin.

Vuosikertomuksen mukaan Rush Factory tavoittelee edelleen lähivuosina 12 miljoonan euron liikevaihtoa ja erinomaista käyttökatetta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut