Ruukinpuisto kaipaa lisää draivia

Suomi Areenan paneelissa Tallinmäellä pohdittiin maanantaina, riittääkö Ruukinpuiston nykyisen rakennuskannan säilyttäminen vai pitäisikö sitä ja alueen tapahtumia lähteä entisestään kehittämään.

– Turistit ovat alueesta innoissaan, mutta paikalliset ovat tottuneet ajamaan fillarilla töihin Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten ohi. Meidän pitää itse olla alueesta ylpeä ja nostaa sitä esille, Ruukinpuiston sekatyömieheksi itseään tituleeraava Jokisaunan yrittäjä Petri Helander sanoi.

– Siinä ei ole mitään pahaa, että Alvar Aallon suunnitelmista ja töistä inspiroidutaan, mutta aikaa ei voida enää siirtää taaksepäin, Alvar Aalto -säätiön johtaja ja arkkitehti Tommi Lindh sanoi.

Panelisteista tulevaisuuteen voimakkaimmin tähysikin Petri Helander, joka koki, että alueelle mahtuisi paljon nykyistä enemmän tapahtumia ja ihmisiä.

– Kehitystä on jo tapahtunut, mutta pyörät pyörivät silti liian hitaasti. Tarvittaisiin lisää draivia ja tahtotilaa poliitikoille. Uuteen urheilutaloon kunnalta on saatu euroja, mutta kun olen ehdottanut Ruukinpuiston alueen tukemista vaikka perustetun yhtiön kautta, on minua pidetty hulluna miehenä. Alueen panostukset ovat liian pieniä mahdollisuuksiin nähden, hän tiivisti.

Lue lisää tiistain Länsi-Suomesta.