Ruusukaupustelijoita liikkeellä Rauman keskustassa

Jos ruusukaupustelijan kokee häiritseväksi, asiasta kannattaa ilmoittaa poliisille. Kuva: LS-arkisto/Minna Paananen

Ulkomaalaistaustaisia ruusukaupustelijoita on jälleen tavattu Rauman keskustassa ja keskustan liepeillä. Myös poliisi oli tietoinen ainakin tiistaina kaupungilla liikkuneista ruusumyyjistä.

Päällekäyvästä myyntityylistään tunnetuista kaupustelijoista kannattaa ilmoittaa poliisille hätänumeroon, mikäli myyntitilanne tuntuu häiritsevältä.

– Sen kummempia neuvoja poliisilla ei ole antaa. Jos haluaa ostaa ruusun, ostakoon, mutta jos kokee myynnin aggressiiviseksi, asiasta on hyvä ilmoittaa poliisille, vanhempi konstaapeli Markku Linna Rauman poliisiasemalta ohjeistaa.

Tiistaina Raumalla liikkuvat poliisipartiot tavoittivat kaupustelijoita juuri yleisövihjeiden ansiosta. Linnan mukaan poliisin keinona on vähintään puhutella kaupustelijoita ja selvittää, ettei mitään rikollista ole tapahtunut.

Aikaisempina vuosina eri puolilla maata on käynyt ilmi tapauksia, joissa kaupustelun yhteydessä asiakkaalta on viety esimerkiksi lompakko. Linna on tietoinen näistä tapauksista, muttei muista, että Raumalla vastaavaa olisi tapahtunut.