Ruususet hävisivät saunalauttakiistan ensimmäisen erän, mutta taistelu jatkuu

Jari Ruusunen on nostanut saunalauttansa talveksi rannalle, kuten veneille yleensäkin tehdään. Kuva: Asko Tanhuanpää

Makeanvedenaltaan rannalla Uudenkaupungin Pyhämaassa asuvat Jari ja Marjut Ruusunen saivat viime viikon perjantaina Turun hallinto-oikeudelta postia, joka ei pariskuntaa miellyttänyt. Hallinto-oikeuden 2. marraskuuta päivätyllä päätöksellä Ruususet velvoitetaan siirtämään tontillaan talvisäilytyksessä oleva saunalautta pois kuluvan vuoden loppuun mennessä.

– Hävisimme ensimmäisen erän, mutta taistelu jatkuu. Tämä katsotaan loppuun asti eli seuraavassa vaiheessa haetaan valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, Jari Ruusunen sanoo.

– Saman tien täytyy lähteä hakemaan myös toimeenpanokieltoa siirtokehotusta ajatellen. Näin isoa lauttaa ei voi nimittäin siirtää kuin vettä pitkin sopivaan nostopaikkaan. Meidän omasta rannastamme sitä ei voi lähteä viemään edes teoriassa tietä pitkin eteenpäin.

Jari Ruusunen rakensi pohjapinta-alaltaan noin 36 neliömetrin suuruisen saunalautan kesällä 2014. Seuraavan vuoden syksyllä hän sai yllättäen Uudenkaupungin ympäristölautakunnalta päätöksen, jonka mukaan lautakunnan luvattomaksi saunarakennukseksi luokittelema saunalautta on siirrettävä sakon uhalla pois tontilta.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.