Ryöstöt ja varkaudet lisääntyivät Satakunnassa

Omaisuuteen kohdistuneet ryöstöt ja varkaudet, jotka on tehty tunkeutumalla luvatta asuntoon tai liikkeeseen, lisääntyivät tammi-elokuussa Satakunnassa. Satakunnan poliisilaitoksen toimittaman tuoreen tilaston mukaan yhteenlaskettuina rikokset ovat kuitenkin kokonaisuudessaan vähentyneet 18 prosenttia viime vuoden tammi-elokuuhun verrattuna.

Suurinta pudotus on ollut pahoinpitelyrikoksissa, jotka vähenivät lähes 20,5 prosenttia. Myös rattijuopumukset, huumausainerikokset ja liikennerikkomukset vähenivät viime vuodesta.

Suurin lisäys on asuntoon kohdistuneissa luvattomissa tunkeutumisissa, joita poliisille ilmoitettiin tammi-elokuussa 209, kun vastaava luku viime vuonna oli 125.

Satakunnan poliisilaitoksella oli tämän vuoden tammi-elokuussa 22 023 hälytystehtävää, mikä on 13,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Tämän hetkisen arvion mukaan poliisille ilmoitetuttujen rikosten kokonaismäärä jäänee tänä vuonna hieman yli 36 000, mikä on lähes 8000 vähemmän kuin viime vuoden kokonaismäärä. Huomattavaa kuitenkin on, että arvio kuluvalle vuodelle on laskettu tämän hetkisen tilanteen perusteella, eikä esimerkiksi vuodenaikavaihtelua ole huomioitu.