Saadaanko Kaunisjärven hyvinvointikeskukseen viimein kahvila? – Suunnitelma on, mutta leima puuttuu

Rauman seudun työnhakijat on ilmoittanut halukkuuteensa kioskin pitoon.

Viime vuoden elokuussa Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa kalustettiin paikkoja. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan kioskiin on odotettu kovasti toimijaa jo pidemmän aikaa.

Kaunisjärven hyvinvointikeskukseen on odotettu kioskin pitäjää jo pidemmän tovin. Nyt halukkuutensa tehtävään on ilmaissut Rauman seudun työnhakijat ry.

– Olemme tehneet aloitteen asiasta, mutta nyt odottelemme edelleen Satakunnan hyvinvointialueelta lupaa, Rauman seudun työnhakijoiden toiminnanjohtaja Ilse Vauhkonen kertoo.

Varsinaista sopimusta ei ole siis vielä kirjoitettu, mutta Vauhkosen mukaan vihreää valoa toiminnalle on jo alustavasti saatu.

Ei vain kahvila

Vauhkonen kertoo, ettei Kaunisjärvellä kioskin pyörittäminen on yritystoimintana kannattavaa, mutta yhdistyksen ylläpitämänä tilanne olisi toinen.

Kahvila Ainoon on kaavailtu monenlaista toimintaa. Kahvilan lisäksi ajatuksena on tarjota työllistymispalveluita ja markkinoida kolmannen sektorin palveluita.

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Winnovan kanssa on jo alustavasti puhuttu yhteistyöstä. Kahvila voisi toimia myös harjoittelupaikkana alan opiskelijoille.

– Vähän niin kuin Olka-toimina, mutta hiukan laajempana.

Aikataulu avoinna

Mahdollisen kahvilatoiminnan alkamisen aikataulu on vielä avoinna. Vauhkonen muistuttaa, että mutkia voi vielä tulla matkaan.

– Toiveissani olisi, että pääsisimme aloittamaan toiminnan joulukuun alussa, mutta se voi olla liian optimistinen ajatus. Kaikki riippuu kuitenkin vielä hyvinvointialueen päätöksistä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut