Sääennuste Pitsiturnauksen perjantaille: lännestä virtaa voimakkaita ukkosia ja rankkasateita

Pitsiturnauksen aikaan on usein ollut aurinkoista, kuten viime vuonnakin. Tälle vuodelle luvataan kuitenkin sadetta. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Pitsiturnauksen perjantaipäiväksi luvataan Rauman seudulle kovaa vesisadetta ja ukkosia. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lämmintä ja kosteaa ilmaa virtaa lännestä Suomeen perjantaiaamusta alkaen.

Säärintama sateineen yltää länsirannikolle jo perjantaiaamusta alkaen. Ilmatieteen laitoksen mukaan päivän aikana rintaman etupuolella voi kehittyä ukkosia, joissa voi esiintyä voimakkaita puuskia ja rankkasateita.

Ukkoskuurojen yhteydessä voi sataa vettä yli 20 millimetriä tunnissa. Vuorokausikertymät voivat olla lännestä Etelä-Lappiin yltävällä alueella runsaita: yleisesti vuorokauden aikana voi sataa 20‒30 millimetriä, paikoin jopa yli 50 millimetriä.

Rankimpia ukkoskuuroja luvataan Tampereelta ja Jyväskylästä kohti Koillismaata ylettyvälle alueelle.

– Rankkasateet voivat aiheuttaa paikoin taajamatulvia ja ukkospuuskat puiden kaatumisia sekä sähkökatkoja, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto sanoo tiedotteessa.

Lukko järjestää Pitsiturnauksen perjantaina 5.8. Kivikylän areenalla. Mukana ovat Lukon lisäksi Ässät, TuTo, Sport, SaiPa ja TPS. Turnaus alkaa kello 8.45 ja kello 10.00 pelataan perinteinen aamupäivän Lukko–Ässät-kamppailu. Turnaus huipentuu loppuotteluun kello 20.15.