Saaristomeren valokuvanäyttely rantautuu Kanalin varrelle

Saaristomeren panoraama -hankkeen tavoitteena on vaikuttaa kansalaisiin ja päättäjiin. Kuva: Jaakko Ruola

Raumalla avautuu ensi viikon tiistaina 13.8. saakka esillä oleva Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttely, joka kertoo kuvin ja sanoin saariston kohteista. Näyttelytauluja on 12 kappaletta.

Näyttely on puistossa Kanalinmutkassa, nyt ensimmäistä kertaa Satakunnassa.

Valokuvanäyttelyn isokokoiset panoraamakuvat esittelevät Saaristomeren luonnonmaisemia, perinnemaisemia ja asuttuja kohteita, joita luontokuvaaja Jaakko Ruola on kuvannut viimeisen kymmenen vuoden ajan.

- Sukuni on kotoisin Kustavista, jossa vietetyt lapsuuden ja nuoruuden ajat ovat jääneet lähtemättömästi mieleen. Pitkän tauon jälkeen innostuin saaristosta uudelleen, mutta meren pahoinvointi yllätti: sinileväkukinnat, rakkolevän riutuminen ja vesien sameus. Tästä syntyi halu vaikuttaa – tehdä kirja, koota näyttely ja ryhtyä keräämään ihmisiä toimimaan terveen meren puolesta, Ruola sanoo.

Valokuvanäyttely on osa Saaristomeren panoraama -hanketta, jonka tavoitteena on viestiä Saaristomeren suojelun puolesta. 

Valokuvanäyttelyn yhteistyökumppaneita ovat mm. Saaristomeren Suojelurahasto ja Varsinais-Suomen ely-keskus sekä Raumalla kaupunki.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on näyttelyn suojelija, ja presidentillä on näyttelyssä oma taulu.