Sahankatu toistaiseksi osittain suljettu – Karin kampuksen kaivuutöiden yhteydessä löytynyt pilaantunutta maa-ainesta

Sahankadulta on löytynyt kaivuutyön yhteydessä haitta-ainepitoista maa-ainesjätettä, mikä viivästyttää karin kampuksen katu- ja vesihuoltotöitä töitä noin kahdella viikolla.

| Päivitetty

Karin kampuksen alueella tehdään katu- ja vesihuoltotöitä. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Karin kampuksen vesihuoltotyöt viivästyvät, joten Sahankatu on toistaiseksi osittain suljettu. 

Karin kampuksen alueella tehdään katu- ja vesihuoltotöitä.

Sahankadulta on löytynyt kaivuutyön yhteydessä haitta-ainepitoista maa-ainesjätettä, mikä viivästyttää töitä noin kahdella viikolla.

Sahankatu on toistaiseksi suljettu välillä Nortamonkatu–Alfredinkatu. Katu oli tarkoitus avata liikenteelle perjantaina 18. marraskuuta. 

– Maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve arvioidaan lähipäivinä. Sen myötä selviää myös tarkempi aikataulu kadun avaamisen suhteen. Vesihuoltotöitä päästään tämän hetken arvion mukaan jatkamaan 28.11. alkaen. Viivästys ei vaikuta urakan kokonaisaikatauluun, rakennuttajainsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tonteille ajo sallitaan Nortamonkadun kautta suljetulla katuosuudella Nortamonkadun puoleisille kiinteistöille. Muuten Sahankadulle tulee ajaa Alfredinkadun kautta. Pelastusajoneuvojen kulku turvataan Alfredinkadun ja Hankkarintien pelastustien kautta.

Jalankulkijat ja pyöräilijät taluttaen voivat käyttää nykyistä jalkakäytävää katualueen eteläreunalla varovaisuutta noudattaen.

Karin kampuksen katu- ja vesihuoltourakan on tarkoitus valmistua lokakuussa 2023.Työt Sahankadulla jatkuvat talveen saakka. Katuosuus saneerataan Nortamonkadulle asti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut