Sähkön siirtomaksun alennus jatkuu Raumalla – alennuksen vaikutukset tältä ja viime talvelta lasketaan jo miljoonissa

Alennus on ollut voimassa jo marras- ja joulukuun. Nyt kesto on päätetty tuplata.

| Päivitetty

Valtaosassa Raumaa sähkönsiirrosta vastaava Rauman Energia Sähköverkko Oy julistaa tiedotteessaan kertovansa "iloisen uutisen Raumalle". Kyseessä on verkkopalvelumaksun alennuksen jatkaminen helmikuun loppuun asti.

Yhtiö tiedotti alennuksesta loppuvuoden ajaksi lokakuun lopulla. Nyt alennuksen kesto on päätetty tuplata, ja se jatkuu helmikuun 2024 loppuun asti.

Alennus koskee siirtomaksua, jonka osalta se on noin 50 prosenttia. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan.

Yhtiö kertoo, että tämän talven alennuksen kokonaisvaikutus on yli miljoona euroa. Myös viime talvena verkkopalvelumaksua alennettiin kolmen kuukauden ajalle. 

Viime ja tämän talven yhteenlaskettu kokonaisvaikutus on lähes 1,8 miljoonaa euroa.

Alennuksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus kantaverkkomaksujen jakeluverkkoyhtiöiltä perimättä jättämisestä.

– Koemme, että tämä on hyvä tapa auttaa samalla kun monet muut kulut kasvavat. Olemme yksi harvoista yhtiöistä, jotka ovat ohjanneet nämä kaikki alennukset suoraan asiakkaiden hyväksi, Rauman Energia Sähköverkon toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo tiedotteessa.

Jutun kuva vaihdettu 12.22.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut